AKO OVO PRONAĐETE U SEBI, IMAĆETE SVE ŠTO POŽELITE

pixabay.com

Lifestyle

AKO OVO PRONAĐETE U SEBI, IMAĆETE SVE ŠTO POŽELITE

Jedan od najpoznatijih ruskih psihoiloga Mihail Labkovski otkriva šta je važno pronaći u životu – vrednije je od novca i lepote! Kada ga imate, čitav svet je vaš!

Poznati ruski psiholog Mihail Labkovski često nam daje smernice za život, ljubav, odnose, sreću, ali i odnos koji treba da imamo sami sa sobom. U jednom njegovom tekstu posebno ističe moć samopouzdanja i govori o tome koliko je ono neophodno i važno za sreću u životu.

„Samopoštovanje (samopouzdanje) nadoknađuje sve: ako nema posebne lepote, obrazovanja i talenata, ali čovek beskrajno voli sebe i ne sumnja (i apsolutno s pravom) u svoju posebnost i šarm – definitivno će biti srećniji i jači od nekih koji su možda pametniji, lepši i čak bogatiji. Visoko samopoštovanje pobeđuje sve,“ ističe Mihail labkovski.

Često zaboravimo koliko je važno da volimo sebe i svoje biće u celosti. Nažalost, skloni smo tome da zaboravimo na svoje vrline, sposobnosti i lepote, a kada se pogledamo u ogledalo ili vratimo iz prošlost, počinjemo da tragamo za svojim greškama i manama.

Sa samopouzdanjem se ne rađa, ono se vežba svakodnevno kako bi se poboljšalo. Za početak, svakog jutra pred ogledalom recite o sebi nekoliko lepih stvari. Pred spavnaje se takođe zahvačlite sebi na svemu što ste danas uradili, zahvalite se svom telu na energiji, umu na mudrosti, a srcu na osećanjima. Svakog dana budite ponosni na sebe i ućutkajte unutrašnjeg kritičara.

Mihail Labkovski je rekao: „Ipak volite sebe. Vežbajte samopouzdanje, odobravajte, opraštajte, ugađajte i ne upoređujte se ni sa kim. Nikada.“

Izvor: Sensa

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top