STARAC PAJSIJE SVETOGORAC – KAKO SAČUVATI ZDRAVLJE DUŠE

Lifestyle

STARAC PAJSIJE SVETOGORAC – KAKO SAČUVATI ZDRAVLJE DUŠE

Dve stvari su najvažnije za duhovno zdravlje – evo šta ističe Starac Pajsije Svetogorac!

Potisnute negativne emocije i pesimistuične misli predstavljaju otrov za dušu. One nas opterećuju, blokiraju da budmeo najbolja verzija sebe, da se razvijamo i duhovno rastemo. Kada u svom srcu imamo negativna osećanja, a umu lošemisli, u našoj duši se iznova i iznova nakupljaju kao toksini.

Izbacite negativneemocije iz sebe, jer što ih više potiskujete, one se nagomilvaju. Kada vaša duša više ne može da podnese teret, povećava se rizik od duševnih i mentalnih oboljenja.

Posvetite se svom duhovnomrazvoju, negujte svoju dušu na načine koji vam prijaju. Svakodnevno se bavite duševnom higijeno, očistite srce, osvetlite misli. Neka u vama bude sjaj i čistota!

Starac Pajsije Svetogorac čije se mudre pouke i danas prepričavaju i pomažu da uspostavimo unutrašnji mir, govorio je: „Čisto srce i čiste, dobre pomisli donose duševno zdravlje.“

Setite se njegovih reči kada počnete da zamišljate negativno ili zatrpšavate osećanja u sebi. „Kakve su nam misli, takav nam je život“ – hajde da biramo da negujemo pozitivne i čiste promisli, kako bismo kao dar dobiti srećan i spokojan život.

Izvor: Sensa

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

To Top