Marina Radoš: Kada će nas napustiti nada da ćemo s njim ipak biti sretne?

pixabay.com

Ljubav i seks

Marina Radoš: Kada će nas napustiti nada da ćemo s njim ipak biti sretne?

U jednoj od svojih knjiga ili pjesama, ili pak tekstova, napisala sam nešto poput „ne želim biti sretna, nego želim biti a tobom“.
Užas ove rečenice bio je jasan i maloj meni i velikoj meni.

U jednoj od svojih knjiga ili pjesama, ili pak tekstova, napisala sam nešto poput „ne želim biti sretna, nego želim biti a tobom“.

Užas ove rečenice bio je jasan i maloj meni i velikoj meni. Naivno sam tada pomislila da se jedino ja osjećam tako i da ne postoje žene koje biraju oštećenog čovjeka pored prave i ispravne sreće.

Ženama ništa draže od pokvarenog muškarca i oštećene duše. Mi, spasiteljice divnih bića koja žive negdje u dubinama sranja koja nam pružaju, smatramo se budućim superheroinama. Da, ja ću ga natjerati da prestane piti. Da, ja ću izliječiti rane koje mu je zadala majka.

Da, ja ću promijeniti njegovu odluku da se ne ženi i nema djecu. Da, uz mene će prestati biti promiskuitetni idiot. Ja ću mu stati na crtu. Da, meni će poći za rukom ono što nijednoj do sada nije pošlo.

Savršeno sam uvjerena da je misija „popravi ga, promijeni ga, budi ta“ u velikom broju slučajeva ženama važnija od ljubavi.

Misiju uvijek hrani i nada da ćemo s oštećenim i pokvarenim jednog dana biti sretne. Jer, ok zna kako nas usrećiti. Napravio je to par puta. U deset godina.

Pokvaren muškarac, oštećena duša i nepopravljiva ličnost tako postaje ultimativni izazov za mnoge od nas. I svaka je uvjerena da će upravo ona, baš ona i samo ona potpuno transformirati drugu osobu. Pomoći jadnomu. Razumjeti ga. Biti tu.

Pritom potpuno zaboravljamo na sebe i vrlo često biramo potpuni kaos umjesto potpunog mira i potpunu nesreću umjesto sreće. Popraviti nepopravljivog postane važnije od svega na svijetu, a nada ne umire.

U danima straha da ćemo izgubiti pokvarenog muškarca i u danima kad ga izgubimo ostaje samo ogroman strah. Strah. Ne od vlastite nesreće, nego od toga da će neka sljedeća biti ta. Ta koja ga je promijenila naočigled svih. Popravila. Potpuno okrenula glavu.

Voljela bih da je netko maloj meni rekao (vjerojatno jeste, ali nisam slušala) da je važnije biti voljen nego pokušavati biti superheroina. I voljela bih vama reći da smo zaslužile biti nesretne ako odaberemo popravljanje druge osobe umjesto popravka sebe i ako svjesno umjesto ljubavi i mira biramo strah i kaos.

Marina Radoš/Lola

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top