Šta bi žene u 40-tima savetovale same sebi sa 20?

pixabay.com

Lifestyle

Šta bi žene u 40-tima savetovale same sebi sa 20?

Niaša Džunior je autorka koja je pitala žene u 40-tim da navedu savet koji bi dale same sebi sa 20-tak godina. Hiljade žena se odazvalo i odgovorilo na ovo pitanje, a neki od saveta su izuzetno korisni.

Najbolji odgovori nas podsećaju na ono što je zaista važno i vredno u našim životima,o ali i na ono što lako možemo žrtvovati.

Neće ti život ispasti kako si zamišljala sa 20-tak, ali biće fantastičan, divan i tvoj. Održavaj jaka i raznovrsna prijateljstva. Fokusiraj se na njih, a ne na toksične ljude. I nađi neki hobi u kojem ćeš uživati sama sa sobom.

Živi sama neko vreme. Toliko godina je iza tebe i ispred tebe u kojima ćeš deliti svoj prostor sa drugima. Daj sebi neko vreme u kojem ćeš uživati u prostoru samo za sebe. I putuj više!

Otiđi nakon prve laži.

Sad imam 62. godine i rekla bih joj da se stvari vremenom poprave. Osećam da sam sad produktivnija i kreativnija nego ikada ranije. I nemam više ništa za reći. Sve je u starenju.

Prestani pokušavati da usrećiš sve oko sebe. Posedovanje stvari nije sreća, pazi na novac. Samo zato što su porodica ne znači da ne mogu biti toksični.

Pronađi energiju da prvo voliš sebe. Nemoj za ljubavlju da tragaš u muškarcima, prijateljima ili decu za koju još nisi spremna. Uštedi nešto novca. Više vežbaj i zdravije se hrani.

Sklapaj prijateljstva i održavaj ih. Trebaćete sebi međusobno kad budete imali 40-tak.

Prestani se izvinjavati. Nisi ti odgovorna za sreću svih drugih nauštrb svoje sopstvene.

Bez obzira na sve što su ti govorili o tome da budeš dobra, nikada te ne mogu svi voleti. I onda kada dođe do toga da biraš između sebe (svoj uspeha, emocionalnog zdravlja, finansijske vrednsoti) i toga da te vole: izaberi sebe.

Nikad nemoj raditi za nekog ko zahteva odanost. Radi sa onima koji je zaslužuju.

Vodi računa o sebi barem onoliko koliko vodiš računa o svima drugima u svom životu.

Prestani čupati obrve, izgledaš kao da si luda.

Samo zato što nije užasan ne znači da je pravi za tebe. Drži se sebe jer zaslužuješ samo najbolje.

Štedi novac da uvek imaš opciju da odeš sa posla ili od partnera.

Zabavljaj se. Jednostavno se zabavljaj. Zato i postoje 20-te.

Nemoj „čuvati“ dobre stvari za „prave“ prilike. Koristi ih sada! Provodi više vremena sa onima koje voliš – neće oni uvek biti tu i nikad ne znaš kad mogu nestati. Uživaj u sitnicama.

Nemoj oklevati da promeniš posao ili se preseliš. Zahtevaj više para. Pričaj sa sestrom.

Nemoj sve planove za putovanja odgađati za „nekad“ jer ne postoje garancije da će to „nekad“ stvarno i doći. I nemoj čekati da ti pomre gomila prijatelja da se tog i setiš.

Lola

Prevela: Saša Leper/Fem Positive

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top