Kada su Majkla Daglasa pitali kako preboleti izdaju dragih ljudi, ovako je odgovorio!

Printscreen/Instagram

Poznati

Kada su Majkla Daglasa pitali kako preboleti izdaju dragih ljudi, ovako je odgovorio!

Ove reči bi valjalo upamtiti

Slavu je stekao tek u zrelim godinama i postao najplaćeniji glumac u Holivudu. Tokom života je prolazio kroz brojne burne faze, a njegove reči i saveti se rado citiraju. Ovako je svojevremeno govorio o svetu u kojem danas živimo i o greškama koje pravimo.

„Ponekad ulažemo više napora da impresioniramo strance nego ljude koji su nam bliski. Često ih zanemarujemo i stavljamo po strani, sve dok ne bude kasno. Nikad, ali nikad ne uzimajte srage ljude zdravo za gotovo, oni su vam najveća životna podrška“.

Na pitanje kako se nosi sa izdajom dragih ljudi, ovako je odgovorio. Njegove reči su nešto najpametnije što ćete danas čuti.

Godinama je veoma popularan citat Majkla Daglasa koji glasi ovako: „Uspeh je najbolja osveta“.

Međutim, glumac kaže da je pogrešno shvaćen. Novinari su ovu frazu izvukli iz konteksta . Kako je sam objasnio, smatra da je osveta samo gubljenje vremena.

„Oni koji su se usudili da iznevere vaše poverenje i povrede vas su dovoljno tužni i zlobni da im vaša osveta nije potrebna. Njihov život je već dovoljno tužan, ne treba im stajati na muku“, rekao je.

„Ogorčenost nikome nije donela ništa dobro. Živite svoj život, težite ciljevima i ne zamarajte se razmišljanjem o drugima. Razmišljati o osveti znači sputati svoje želje i „ubiti“ svu radost života“, zaključio je glumac.

Stil.kurir.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top