DR NESTOROVIĆ: Za dobar i jak imunitet potrebne su vam samo ove 3 stvari!

Printscreen

Lepota i zdravlje

DR NESTOROVIĆ: Za dobar i jak imunitet potrebne su vam samo ove 3 stvari!

Recept za dobar imuni sistem doktora Nestorovića je vrlo jednostavan…

Govoreći o aktuelnoj situaciji sa koronavirusom, gostujući u jednoj TV emisiji, dr Nestorović je rekao da se postavlja pitanje ko zapravo treba da se vakciniše.

– Postavlja se pitanje ko da se vakciniše. Imunitet kod onih su preležali kovid je izuzetno dobar. 17 godina posle SARS-a imaju imunitet oni koji su ga preležali 2003. Druga stvar, kome vakcina? Ja nisam ubeđen da ćemo se tada vratiti u normalnost.

-Ima četiri tipa vakcina, neke su klasične, druga vrsta su proteinske, treće su vektorske, Oksfordska i kineska jedna i imaju informacione RNK. Ove poslednje menjaju genetsku strukturu. Ja te ne bih primio – istakao je doktor i dodao da u poslednju skupinu spada i Fajzerova vakcina.

Govoreći o ovim vakcinama, dr Nestorović je otkrio šta ga je najviše iznenadilo.

– Jedan deo me je zaprepastio, piše da se ne zna efekat na fertilitet, na plodnost jer nisu završene studije na miševima. Nisu završene na miševima, a daješ ljudima. Ja ne mislim da ćemo mi doći do te vakcine. One su logistički teške da se primene – istakao je.

On je pomenuo i da u Nemačkoj traje svađa između virusologa.

– Ja sam radio u Nemačkoj, to je ozbiljna medicina. Profesor u Nemačkoj je kultna ličnost, Angela Merkel mu ništa ne može – rekao je doktor. Nestorović se osvrnuo i na upozorenje stručnjaka da osobe vakcinisane protiv koronavirusa ruskom vakcinom Sputnik V ne bi smele da piju alkohol 42 dana.

– Oni piju votku, to mi je izgledalo kao da se vodi kampanja protiv vakcine, tako bi bilo i sa Srbima. Za imunitet je najboljeslatko od dunja, kafa i rakija, to je moj recept. Svako jutro posle kafe popijem čašicu. Ne znam kakve veze alkohol ima sa vakcinama.

-Oni su vakcinisali priličan broj ljudi, dosad ništa nije pisalo. U Rusiji je vakcina dobrovoljna. Meni je to prilično čudno, cela priča se iskomplikovala jer ne znate šta će biti neposredni efekat. EU neće priznavati sertifikate sa ruskim vakcinama. Mene sve to zbunjuje. Englezi mrze Ruse i neće da uzmu u obzir vakcinu. Ne mogu da verujem da Fajzer može da proizvede milijardu vakcina – naveo je on.

Nestorović kaže da je najveći broj pacijenata zaraženih kovidom preminulo od zgrušavanja krvi, mada nije jasno kako virus to izaziva.

– Bio je skoro rad gde su upoređivali grip i kovid. Problem su obdukcije, malo je rađeno obdukcija, kažu da je najveći broj pacijenata umro od zgrušavanja krvi. Nejasno je kako virus izaziva zgrušavanje krvi. Aspirin je za prevenciju svega, matori treba da ga piju. Najvažnije je kad si bolestan lezi kući, beli luk. Napravljena je panika. Zvaničan podatak je da je smrtnost 0,26 odsto. 80 odsto pozitivnih nema simptome, snimak pluća nije objektivna metoda. Nisu objektivni kriterijumi – zaključio je dr Nestorović.

Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top