9 modnih saveta za žene 50+ koje žele da izgledaju bolje!

Printscreen/Instagram

Moda

9 modnih saveta za žene 50+ koje žele da izgledaju bolje!

Godine prolaze, a stil ostaje isti decenijama, krucijlana greška za postizanje boljeg stajlinga koi može učiniti čuda za vaš izgled.

Do trenutka dosezanja pedesetih godina već imate sve konce u rukama, ono što vam je sada potrebno jeste samo trešnjica na vrhu torte. Znate šta želite, shvatili ste šta najbolje funkcioniše za vas (na svakom polju) i konačno je vreme da stavite sebe na prvo mesto – bez obzira da li to znači da se fokusirate na svoju karijeru, hobije, porodicu ili da počnete da učite nešto u potpunosti novo.

U nastavku vam dajemo savete kako da nadogradite svoj izgled i jednostavno izgledate što je bolje moguće, ponosno nosivši sa sobom godine koje imate.

1. NADOGRADITE SVOJU KOLEKCIJU PLETENINA

Samo napred i samo široko, ovo je sastav sa kojim treba da obogatite novu kolekciju zimskih komada. Zaboravite na sintetiku i modele na sniženju koji ni ne znate od čeka su napravljeni ali izgledaju efektno. Ne. Ono što zaista izgleda efektno I dostjno je vaših godina jeste meko, luksuzno pletivo koje košta više, a vredi troduplo više od svega što ste do sada nosili. Opredelite se za manje luksuznije baze, koje instant podižu kompletan izgled. Kao i sa svim što vam odlično pristaje, ukoliko vam se dopada kako vam stoji, kupite to u nekoliko boja.

2. KLJUČNI MODELI

Uložite u nekoliko ključnih komada na kojima žete nadograditi kompletan stajling. Ključni (ovde se ponavljamo: obavezno kvalitetni) komadi pomoći će vam u definisanju vašeg ličnog stila. Za žene u 50-im sve je stvar suptilnosti i snage u isto vreme – mudroom odabiru mesta gde želite da privučete pogled i gde da zahtevate pažnju.

3. PRONAĐITE PRAVU FORMU

Ponavaljali smo to nekoliko puta i ponovićemo opet. Nema bolje stvari od dobro iskrojenog komada. Svesni smo da je konzumcija mode u 21 veku bazirana na fast fashion pricip, ali isto tako I da je ovo princip koji definitivno vise nije u trendu. Pokušajte sa usvajanjem koncepta manje je više. Ukoliko ne možete sebi da priuštite modele rađene po vašoj meri – mada bi to trebalo da budu samo oni bazni poput blejzera, haljine, suknje i pantalona, onda svakako obratite pažnju na to kakave komade kupujete. Ako niste stručnjak da prepoznate šta je zaista kvalitetna forma I dobar kroj, možete biti sigurni da će takav komad cena (naravno uvek visa) sigurno odati. U pitanju su modeli koji poseduju strukturu, nisu labavi, vrećasti ili odvež lepršavi. Nekoliko dobro prijanjajućih bluza, pantalona do članka i blejzer koji možete poneti u svakoj prilici, komadi su koji bi trebalo da se nađu u ormaru svake žene iznad 50-te godine.

4. OBUCITE NEŠTO CRVENO

Decenija moći zaslužuje moćnu boju. Pronađite pravu nijansu za vaš ton kože i doba godine i zabavite se. Mali dodatak poput priveska crvene boje na vratu može biti vrlo decentan, ali u isto vreme vrlo efektan način da naglasite svoj izgled. Pokušajte sa malim koracima, a onda igrajte na veliko. Crveni kaput, crvena hljina? O, da!

5. PRIGRLITE BOJE

Nijanse sive mogu vam izgledati možda kao dobra osnova, ali imajte na umu da svetle i smele boje mogu ulepšati ton vaše kože. Utoliko bolje ukoliko svoju omiljnu nijansu crvenog karmina (koji se smatra obaveznim za žene iznad 50-te godine) možete da uklopite u tonalitet željenog stajlinga. Eksperimentišite sa neklasičnim nijansama poput tirkizne, zagasito narandžaste i lososa, za sofisticiranu, modernu ženu.

6. CIPELE OD MILION DOLARA!

Naslov je tu samo da bi vam privukao pažnju, ali poruka vam je verovatno jasna – zaista je neophodno da do sada imate taj jedan kvalitetan par koji možete da ponesete u bilo kojoj kombinaciji. Ukoliko niste u mogućnosti sebi da priuštite ništa što je približno cipelarniku Keri Bredšo, onda igrajte na dezene i upečatljve boje. One su vaš najbolji saveznik za podizanje kompletnog izgleda.

7. OSLOBODITE LINIJU VRATA

Čamac izrez vaš je novi najbolji prijatelj. Mi vas ohrabrujemo da pokažete i to parče kože i na taj način naglasite jedan deo koji vrlo moguće da zanemarujete. Vaše ključne kosti moćna su karakteristika vredna pokazivanja, a kao dodatni bonus ovaj način stilizacije ima produžavajući efekat vrata. Jedno od mudrih pravila vezanih za ovaj segment jeste da pokažete kožu na mestima na kojima stavljate parfem, ručni zglobovi, podlaktice, vrat.

8. STETEMANT PRSTEN

Razmišljajte o ovom detalju kao o poklonu koji ćete sebi podariti. Bilo da se radi o glomaznom, nezgrapnom prstenu tirkizne boje ili skupom skulpturalnom detalju od mešavine belog zlata i rozenkvarca, izaberite ono što će akcentovati vašu ličnost, sa čim ćete se osećati jednostavno fabulozno!

9. ISTAKNITE STRUK ILI SAKRIJTE DEO KOJI VAM NIJE OMILJEN

Nešto kraći gornji delovi koji se nalaze na liniji između struka i vrha kukova mogu stvoriti tanju i izduženiju siluetu koja naglašava vaše prirodne obline. Međutim, ukoliko vam ovaj središnji deo tela nije omiljen, izaberite krojeve sa visokim strukom ne biste li ih vizuelno izdužili.

harpersbaazar.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Moda

Popularno

To Top