POSAO MU JE BIO DA „POPRAVLJA“ ŽENE, A OŽENIO JE ONU OD ČIJE PRIRODNE LEPOTE ZANEMITE

Printscreen/Instagram

Poznati

POSAO MU JE BIO DA „POPRAVLJA“ ŽENE, A OŽENIO JE ONU OD ČIJE PRIRODNE LEPOTE ZANEMITE

Srbija je izgubila velikog stručnjaka, ali i čoveka koji je vrednovao ljubav i porodicu.

Vrhunski stručnjak i ugledni lekar dr Miodrag Colić je juče preminuo. Bio je poštovan hirurg koji je obišao ceo svet, a svaku avanturu proživeo je sa ženom koju je najviše voleo. Njegova supruga, Angelina Atlagić, radi kao kostimografkinja i stvara magiju na pozornicama širom planete.

Dok je dr Colić bio čuveni estetski hirurg, njegova supruga Angelina je priznata umetnica koja stvara kostime za velike svetske scene.

Doktor je izjavio da je obišao 195 zemalja sveta do 2016. godine, a o tome je napisao i knjigu, koju je nazvao “intimnim atlasom”.

Ideju mi je dala moja supruga, koja je poželela da umesto u egzotične krajeve otputujemo na Mljet, misleći da ću pisanjem knjige usporiti svoju želju za putovanjima. Naprotiv, tada sam osetio potrebu da obiđem i opišem baš sve zemlje sveta, a na neka putovanja smo išli zajedno. Mislim da je ona retka osoba kojoj su dosadile peščane plaže i palme, jer su mi tada ostale za obilazak ostrvske zemlje Pacifika, Mikronezija, Vanuatu, Solomonova ostrva, Papua Nova Gvineja, Samoa, Tonga”, rekao je za Hello.

Njegova supruga radila je u Rusiji, Grčkoj, Španiji, Nemačkoj, Sloveniji… Stvara kostime za balet, operu, predstave, film. Za svoje kreacije dobila je brojne nagrade. Njen rad je, malo je reći – impozantan!

Posao joj je, baš kao njenom mužu, omogućio da postane svetska putnica. Dr Colić govorio je o njihovim zajedničkim putovanjima.

“Poslednjih godina često je bila moj saputnik, mada joj to nije uvek lako padalo. Posle teških i zahtevnih predstava bio joj je potreban pravi odmor, a to ova moja putovanja često nisu bila. Puno je tu bilo dugih, iscrpljujućih prekookeanskih letova u trajanju od po trideset sati, presedanja po raznim aerodromima, sletanja na poljane bez piste i rizičnih letova malim avionima za samo dva putnika kroz olujne oblake, borba sa malaričnim komarcima, sedenja na krateru aktivnog vulkana, jahanje po afričkim zabitima, pa i deportacija koju smo doživeli u Svazilendu, jer nismo imali vizu”, opisao je za Hello.

“Miodrag je uvek pun planova, za njega ne postoji prazan hod, čak ni sada kada je obišao sve zemlje sveta. Često spominje Murmansk, Vladivostok, Kareliju, Foklandska ostrva. Sada sam se već navikla da putujemo na mesta za koja često nisam ni čula da postoje ili sam smatrala da tamo nema šta da se vidi”, rekla je Angelina za Hello o velikoj strasti svog supruga.

U istom intervjuu, dr Colić je naglasio i da obožava da uživa u Angelininim radovima.

“Volim da prisustvujem njenim premijerama, ali još više probama koje su vrlo zanimljive i nedostupne za široku publiku. Taj pozorišni svet me je oduvek fascinirao”, rekao je.

Zanimljivo je da je ovaj neobičan par početak pandemije koronavirus zatekao na egzotičnoj destinaciji – ostrvu Šri Lanka, na kom su praktično bili zarobljeni. To je samo jedna od njihovih mnogobrojnih avantura.

Treba uživati u svakom trenutku, jer nijedan život nije dovoljno dug, ali zato može biti ispunjen. Ne moraju to biti samo putovanja, treba biti ispunjen profesijom, lepotom, ljubavlju. Ako je sve to spojeno u jednom, onda je to najlepše”, govorio je doktor svojevremeno za Hello.

Zadovoljna/Hello

Nastavi čitanje
Pročitajte i...
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top