ŽENO, SA OVAKVIM MUŠKARCEM NIKAD NEĆEŠ BITI SREĆNA

pixabay.com

Ljubav i seks

ŽENO, SA OVAKVIM MUŠKARCEM NIKAD NEĆEŠ BITI SREĆNA

Savet iskusnog bračnog terapeuta

Emotivno zlostavljanje ili ucenjivanje nekad je teško otkriti, naročito ako ste učesnik takvog toksičnig odnosa. Ako osećate kao da vas nešto guši u vezi, a niste sigurni šta je tačno problem, pročitajte ovaj tekst.

Bračni terapeut objašnjava kako izgleda loš odnos i savetuje da od odvakvog muškarca pobegnete glavom bez obzira, jer sa njim nema sreće. Ovo su znakovi da vam partner emotivno uništava:

Česte promene raspoloženja

U jednom trenutku on je pažljiv i obasipa vas nežnoću i pažnjom, a onda, odmah nakon toga počinje vikati na vas, jer ste učinili nešto što njemu nije odgovaralo. Česte promene raspoloženja ukazuju na neuravnoteženu osobu koja svoje frustracije prazni na nekom drugom. Veza u kojoj se konstantno izmenjuju izlivi nežnosti s pokajničkim rečima isprike nema velike šanse opstati u budućnosti. Ako prolazite kroz sve ovo, sklonite se na vreme!

Ljubomora

Emotivno nasilan partner nije samo ljubomoran na vaše prijatelje i porodicu. On je ljubomoran i na vaše snove, ambicije i zacrtane ciljeve. Njega ljuti i sama pomisao da ne ovisite o njemu. Ako vas iskreno voli, nikada vam neće uskratiti priliku da budete sretni.

Čini vas nervoznom

Emotivni “zlostavljač” će na sve načine pokušati vas “ubiti u pojam” te da pokazati koliko je on superioran u odnosu na vas. Ako pored njega osećate bilo kakvu vrstu straha, vi u toj vezi više nemate što tražiti.

Konstantno vas omalovažava

Što god napravili, od njega nemate podršku. Ništa nikada nije dovoljno dobro, a ni ispravno, kada ste vi u pitanju. Ne dopustite mu da vas omalovažava i cenite sebe zbog onoga što jeste i što ste sami postigli (bez njegove podrške, naravno).

Stalno mu podilazite

Nema ničeg lošeg u tome ako želite usrećiti svog partnera. Ali, naravno, ako i vi zauzvrat isto dobijete od njega. Veza koja se svodi na vaš ugađanje njemu, nema smisla niti budućnosti.

Osećate se kao zatvorenik

U ovakvoj vezi, osećaj bespomoćnosti vrlo je česta pojava. Partner će pokušati kontrolirati sve aspekte vašeg života, uključujući proveravanje vaš pošte, sms poruka ili s kim provodite svoje slobodno vreme. Ako se osećate kao da ste zarobljeni, nemate o čemu mnogo razmišljati. Oslobodite se “lanaca” i svoj sreću potražite negde drugo.

Ubedio vas je da je problem u vama

Posle svih svađa, ubeđivanja i omalovažavanja, počeli ste verovati da je problem u vama. Jednostavno ste zaslužili da se on tako ponaša. Nemojte se predavati, jer ovo je obična manipulatorska taktika. Trgnite se, jer vredite mnogo više od toga.

Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top