HELEN MIREN: Sjajno je imati sedu kosu, ali to ne znači da se ne možete OVAKO poigrati!

Printscreen/Instagram

Lifestyle

HELEN MIREN: Sjajno je imati sedu kosu, ali to ne znači da se ne možete OVAKO poigrati!

Proslavljena glumica koja je maestralno odigrala ulogu kraljice Elizabete II u filmu ‘Kraljica’ za koju je nagrađena Oskarom, jedna je od onih dama koje osvaju svojim bezvremenskim stilom i klasičnom lepotom i u zreloj dobi

Holivduska diva Helen Miren (76) koja je ove godine proslavila 76. rođendan, sve je ostavila bez daha svojom lepotom na modnom događanju francuskog bjuti giganta, a njen odvažni stajling izazvao je veliku pažnju.

Šarmantna Britanka i u osmoj deceniji uvek je raspoložena za modne i bjuti iskorake, a u intervjuu za Vog otkrila je svoju bjuti rutinu i otkrila kako se nosi sa starenjem.

– Moja tranzicija u sedokose nije bila nimalo teška jer je moja kosa oduvek bila plava. Prirodna sam plavuša, iako sam nekad imala izlete i u tamnije nijanse, ali kad bih puno vremena provodila na suncu, kosa mi je uvek prilično posvetlela. Dakle za mene je proces prelaska u sedokose bio jednostavan. Nekad sam znala sama da stavljam pramenove i volela bih da to uskoro ponovim. I uvek sam to radila sama. Nisam htela da se zamaram kod frizera time, to je tako dosadno i skupo. Doduše, mislim kako biste puno teže mogli preći u sedokose ako imate tamnu kosu. Žene mojih godina koje su to uradile sa svojom kosom izgledaju spektakularno. Biti sed je sjajno, ali to ne znači da se ne možete poigrati sa kosom, jer je to vrlo važan deo onoga što osećate prema sebi. Mislim da bi svi trebalo da radimo sve kako bi se osećali ugodno’, rekla je Helen.

Što se tiče saveta o starenju, mladolika glumica ima svoj stav prema starenju.

‘Moj savet je se prvo pobrinete za ono iznutra jer se to vidi i na spolja. Pre svega, preuzmite kontrolu nad svojom ishranom i pronađite balans zbog čega ćete se osećati dobro. Ono što unosite u svoje telo utiče na to kako se osećate prema sebi, pa počnite odatle. Sledeća stvar je vežba, što ne znači skupe teretane. Veliki sam pobornik režima ženskih vežbi Kanadskih vazdušnih snaga koji traje 12 minuta. To je režim vežbanja koji počinje vrlo niskim i laganim, a ako ga sledite može postati prilično težak. Nikada nisam prešla drugi nivo, ali to je lep mali program vežbanja. Ništa ekstremno, ali morate vežbati svaki dan. To je sjajan početak, jer sve je u preuzimanju kontrole nad samim sobom. Neverovatno sam lenja i ako to mogu izbeći, hoću, ali s vremena na vreme se povučem i uradim ono što znam da daje rezultate’, otkriva Helen.

Dodala je i kako voli da isprobava nove načine šminkanja.

‘Šminkam se prema osećaju. Volim što je više moguće prekršiti svoja pravila. Ako radim s šminkerkom obično me pitaju što mi se sviđa, a ja im uvek kažem da je moje lice njihovo platno i da rade ono što žele. Uvek pronalazite nove ideje i načine da tako gledate na sebe. Svi zaglavimo u kolotečini poput načina na koji šminkamo oči ili usne – dobro je i to promeniti’, rekla je glumica dodajući kako je vremenom naučila da voli svoj izgled.

Otkrila je i svoj trik koji joj pomaže da se ujutro ne sprema pod stresom.

‘Ako moram da obavim nešto ujutro npr. putujem ili imam intervju, veče pre pripremam odeću. To znači da ako sam ujutro u panici, što često i jesam jer kasnim, ne brinem se što ću obući jer znam da imam kombinaciju’, savetuje.

Tportal.hr

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top