ŠTA ZNAČI KADA ŽENA NOSI PRSTEN OKO VRATA

pixabay.com

Lifestyle

ŠTA ZNAČI KADA ŽENA NOSI PRSTEN OKO VRATA

Sigurno ste primetili da neke osobe nose prsten na ogrlici, ili ste i vi ljubitelj ovog autentičnog načina nošenja nakita. Da li je to samo modni trend ili ima posbeno značenje? Otrivamo najčešće razloge zašto žene nose prsten na lančiću!

Nošenje prstena kao privezak često se primenjuje iz praktičnih razloga, na primer zbog posla koji na rukama onemogućava nošenje nakita, ali i zbog zdravstvenih razloga. Osobe koje pate od reumatoidnog artritisa često ne mogu nositi nakit na prstima, ali da okače prsten na ogrlicu odlučuju se i osobe koje dobiju višak kilograma ili im otiču prsti.

Postoji samo jedno simbolično značenje zbog kojeg se prsten nosi oko vrata, a to je zavet ili obećanje. Kada nekoj osobi nešto obećate ili se zavetujete sa njom, u nekim kulturama prsten se onda kači na ogrlicu i nosi oko vrata. Takođe, ovo može biti simbol autentičnosti i želji osobe da pokaže kako je drugačija, svoja, posebna.

Mnoge žene na ovaj način nose prstenje svoje majke ili bake koje su dobile kao nasledstvo. Ukoliko im ovaj prsten ne odgovara, onda ih umesto na prst, stavljaju na ogrlicu i tako nose kao posebnu uspomenu na neku osobu. Na ovaj način prsten je i bliže srcu. U nekim kulturama prsten na ogrlici nosile su udovice.

Na kraju, prsten kao privezak može biti samo trend koji ne mora imati simbolično značenje. Nakit je zaista jedan od lepših načina da pošaljemo određene poruke, ali može biti i tu samo zbog lepote.

Izvor: Sensa

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top