Tako lako, a tako važno

pixabay.com

Lifestyle

Tako lako, a tako važno

Tako je lako prikočiti i propustiti pešaka. Onda će njegov kaput i vaša savest biti čisti.

Tako je lako reći detetu koje je polomilo ukras za jelku: Ništa strašno, dušo, to je za sreću – a ne vikati pola sata, kao da nije slomilo ukras, nego vaše srce.

Tako je lako nazvati mamu i pitati je: Zdravo, mama, kako si? – a ne samo kad ti nešto treba.

Tako je lako ustati nakon predstave i aplaudirati stojeći. Ne bojte se, neće vam noge otpasti, a glumcima će to mnogo značiti. Vaš aplauz im je nasušna potreba, glavna nagrada.

Tako je lako zadržati svoje mišljenje za sebe, ako se s nečim ne slažete na društvenoj mreži. A energiju koju biste potrošili na otrovni komentar, upotrebiti na nešto plemenitije i korisnije.

Tako je lako biti zahvalan. Recite „hvala“ što su vam ustupili mesto, što su vam brzo odgovorili na pismo, prihvatili poziv na ručak. Zato što vam, iskreno, niko ništa nije dužan. Ni vaši roditelji, ni deca, ni kolege, ni prijateljica, ni vratar kome se žalite što na 9. spratu puštaju glasnu muziku.

Tako je lako reći NE svemu što vam nije blisko. NE ljudima koji vas povređuju. NE onima koji ne dele vaše vrednosti. NE dosadnim knjigama, ostavite ih. NE za nepristojnog taksistu. Naći ćete drugi taksi, poštujte sebe. NE – svemu što vam smeta. DA – svemu što vas čini srećnim.

Tako je lako poslati SMS „Volim te“. Samo onako, bez ikakvog povoda. Prosto zato što imate sreće – imate kome da pišete.
Tako je lako prekršiti pravila. Biti smešan. Zaspati u bioskopu. Obući najelegantniju haljinu najsiveljeg dana. Jesti iz svečanog servisa omlet ili kačamak.

-Mama – odavažiše se deca, mada je bilo već dosta kasno. – Tako bismo voleli da jednom spavamo svi zajedno i to na podu. Znamo da sad nije vreme jer sutra je ponedeljak, a Saša je prehlađen. I jasno da ideja nije najbolja, ali znaj da bismo jako voleli. -Sjajna ideja – rekla sam. – Zašto to ne bismo sada? To je bar lako.

Od sitnica – vašeg hvala, molim, ništa strašno, volim te, poljubi me, zagrlimo se, drago mi je što te vidim, hajde da to uradimo sada – dolazi velika, istinska sreća.

Femina

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top