ŠTA SVAKI MUŠKARAC ZAISTA ŽELI DA ČUJE OD ŽENE

pixabay.com

Ljubav i seks

ŠTA SVAKI MUŠKARAC ZAISTA ŽELI DA ČUJE OD ŽENE

Uljubavnim odnosima reči su najmoćnije sredstvo, pa sa njima moramo biti pažljivi. Kada umesto toksičnih reči biramo izjave ljubavi, svakako će to pozitivno uticati na naše zdravlje, sam odnos i emotivni status. Koje reči muškarac želi da čuje u vezi, pitanje je koje zanima mnoge žene. Ovde se ne misli na reči poput „volim te“ i druge izjave ljubavi, već na reči na koje često ljudi zaborave u dugim vezama i brakovima, a vrlo su važne za odnos.

I muškarci žele u rečima da čuju podršku, utehu, da dobiju osećaj da ga neko voli i da je uz njega. Zato u vezi ne treba zaboraviti na mudre i velike reči podrške, poput – „sve će biti u redu“; „mi to možemo zajedno da rešimo“; „uz tebe sam šta god da se dogodi“.

Kada naiđu oluje i loše raspoloženje, često se fokusirma samo na negativnosti druge strane. Pojačava se rizik od izliva besa, od prenosa loših osećanja na partnera, kao i uvid u mane – „o čemu si mislio“; „ništa ne možeš dobro da uradiš“; „šta ćeš mi ti kada sve mogu sama.“ Ove reči mogu povrediti partnera i negativno uticati na njegovo samopouzdanje. Umesto loših fraza, pokušajte da se fokusirate na dobre – „zahvalna sam na svemu što činiš“; „znam da ćeš uspeti“; „tvoja pomoć i podrška mi znače“. Kada partner umesto „grdnje“ dobije reči zahvalnosti, imaće osećaj da funkcionišete kao tim.

Reči podrške, i pohvale mogu imati jaču snagu često i od ljubavnih fraza. One odmah izazivaju oseh na lice, pokazuju da ste tu jedno za drugo i deluju na podsvestu ukazujući da je u vašoj vezi sve u redu. Naravno, važno je da se obe strane međusbno podržavaju, motivišu i vole istom merom.

Iako će mnogima zvučati neobično, stručnjaci za ljubavne odnose ističu da muškarci vole da pričaju o zajedničkim planovima. Razgovor o planovima mu poručuje da želite sa njim budućnost i daje mu osećaj sigurnosti. Ukazuje da verujete u vaš odnos i da ste posvećeni zajendičkim ciljevima i razvoju.

Reči koje najviše treba izbegavati u romantičnom odnosu svakako su laži. Umesto komunikacije tokom svađe, pričajte i kada vam je dobro o vašoj sreći, pokažite jedno drugom koliko ste zahvalni što ste se sreli, a delima ćete pokazati više od svakog izgovorenog „volim te“.

Izvor: Sensa

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top