ZAŠTO NEKE ŽENE U 50. IZGLEDAJU KAO TINEJDŽERKE

pixabay.com

Lepota i zdravlje

ZAŠTO NEKE ŽENE U 50. IZGLEDAJU KAO TINEJDŽERKE

Ove cake „brišu“ godine

Svim mladolikim ženama jedna stvar je zajednička. One se strogo drže ovih pravila.

Ako mislite da je za održavanje mladolikog izgleda i negovane kože neophodno da odete kod plastičnog hirurga, varate se. Sve što je potrebno je da u svoju rutinu uvrstite ove navike.

Nije pogrešno ni otići s vremena na vreme kod kozmetičara, ali džabe vam sve ukoliko nemate ispravnu rutinu nege koje se strogo pridržavate. Što pre usvojite ove navike. Ne samo da će vas podmladiti nego će i povoljno uticati na zdravlje:

1. Ispravno buđenje

Posvetite sebi malo vremena ujutru, to će vam pomoći da lakše prođete kroz naporan dan. Nakon što čujete alarm, iskačete iz kreveta , kuvate kafu, popijete je u nekoliko minuta i izjurite iz kuće. Ako vaše jutro izgleda ovako, tu pravite veliki grešku, jer ništa ne utiče na starenje kao stres.

Nakon buđenja, najbolje bi bilo da se protegnete, uradite nekoliko vežbi i priuštite sebi laganu masažu lica i glave. Masaža glave će vam pomoći da se razbudite, aktivirate limfni sistem i poboljšate raspoloženje. Na ovaj način bićete spreme za dan pred vama.

2. Birajte kvalitetne namirnice

Sve što pojedemo i popijemo, odražava se na stanje kože. Baš zato je vrlo važno praviti pravi izbor kada je hrana u pitanju. Razmislite o uvođenju heljde u ishranu. Osim toga, dovoljan unos povrća i namirnica koje obiluju vitaminom A će značajno uticati na lep izgled kože.

3. Unosite dovoljno vode

Sve mladolike žene dan započinji velikom čašom vode. One, takođe u toku dana popiju najmanje još 1,5 litara vode. Hidratacija je ključna u održavanju dobrog izgleda. Ako organizmu nedostaje tečnosti, prvi znaci se vide baš na licu. Ono izgleda ispijeno, umorno, a javljaju se i podočnjaci.

4. Praktikujte masažu lica

Masažom lica zatežu se mišići, a samim tim lice izgleda mladoliko. Dokazano je da je masiranje lica podstiče cirkulaciju, vraća elastičnost i sjaj koži.

5. Vitamin C igra ključnu ulogu

Vitamin C se bori protiv umornog tena, slobodnih radikala, sitmuliše proizvodnju kolagena i umanjuje pigmentne fleke, baš zato sve mladolike žene negu baziraju na kremama upravo sa ovim vitaminom.

Stil.kurir.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top