Elixir za lepotu od samo 4 sastojka po receptu glumice Selme Hajek!

Printscreen/Instagram

Lepota i zdravlje

Elixir za lepotu od samo 4 sastojka po receptu glumice Selme Hajek!

Domaći sok za lepotu i zdravlje od samo 4 sastojka po receptu glumice Selme Hajek!

Glumicu SelmuHajek mnogi su zavoleli u filmu „Frida“, u kojem igra ulogu Fride Kalo, jedne od najautentičnijih umetnica. Selma Hajek često promoviše prirodnu lepotu, pa je u jendom intervjuu izjavila: „Ne želim da potrošim ono što mi je ostalo od mladosti pretvarajući se da sam mlađa, a pritom da ne uživam u životu. Nemam botoks. Možda ću se kasnije predomisliti, ali za sada mi je prijatno da imam pedeset godina. Ugodno mi je u svojoj koži.“

Poznato je da glumica često objavljuje fotografije na društvenim mrežama bez šminke, u prirodnom i opuštenom izdanju, a nedavno je istakla da ne farba kosu, jedino kada to zahteva neka uloga. „Ne farbam kosu jer sam radoznala da vidim kako ću izgledati sa sedim vlasima. Sigurna sam da će u sledećem filmu reći „izvinite, moraćete da se ofarbate“, ali uživam dok ih gledam kako rastu.“

Glumica je sa svojim pratiocima podelila recept za domaći sok za lepotu od samo 4 sastojka koji konzumira svakog jutra. Daje joj dodatnu energiju, a pozitivno deluje na telo spolja i iznutra. Evo o koje 4 superzdrave namirnice je reč:

1. Pomoranža – Glumica koristi sveže pomorandže kao izvor vitamina C jer podržavaju imuni sistem sistem, probavu i imaju i protivupalno dejstvo. Takođe, vitamin C blagotvorno neguje kožu i izuzetno je važan za mladolikost.

2. Kurkuma – Salma Hajek u ceđenu pomorandžu dodaje sveže izrendanu kurkumu. Možete je izrendati ili pomešati saa ostalim sastojcima u blenderu. Kurkuma je sve popularniji začin, ali sa razlogom – deluje antibakterijski i suzbija upale u telu.

3. Crni biber – Kako bi telo moglo brže upiti kurkumu, glumica u svoj sok za lepotu dodaje prstohvat crnog bibera koji ubrzava metabolizam.

4. Pasji trn – Ova biljka je puna vitamina C (ima ga 15 puta više od pomorandže) i vitamina B12. Sadrži i puno kolagena, koji ima regenerativno dejstvo na kožu, kosu i nokte i podstiče telo da samo proizvodi više kolagena. U sok za lepotu i zdravlje možete sipati nekoliko kapi ulja od ove biljke.

Kada pomešate sve sastojke, dobro promešajte i moete sipati malo vode ako želite da razblažite. Za dodatni ukus dodajte i kašičicu meda.

Izvor: Sensa

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top