Jelena Jevremović: Nismo ni svesne koliko je tumor dojke opaka i podmukla bolest

Poznati

Jelena Jevremović: Nismo ni svesne koliko je tumor dojke opaka i podmukla bolest

Ćerka Mikija Jevremovića odlučila je da pošalje apel svim ženama neposredno posle operacije koju je imala. Naime, Jelena Jevremović nedavno je otišla na konsultaciju u vezi sa estetskom korekcijom grudi i tom prilikom otkrila da ima problem na levoj dojci. Nekadašnja pevačica hitno je operisana i posle šest sati intervencije odlučila je da ženama i devojkama pošalje važnu poruku i podigne svest o kanceru dojke.

‒ Ovo nije poruka samosažaljenja, niti patetike. Ovo je iskrena molba i apel upućen svim devojkama i ženama, naročito onima koje se osećaju zdravo i u skladu s tim žive, bezbrižno, kao što sam ja. Molim vas, ne zapostavljajte vaše grudi! Nismo ni svesne koliko je opaka i podmukla bolest tumor dojke. Tiho dođe, tiho se širi, i u jednom danu nas obriše kao gumicom. Nismo rođene naučene, nije dovoljno da „pipamo“ grudi i laički tvrdimo kako je tu sve u redu. Nismo stručne, ne znamo, zato redovno moramo da idemo na ultrazvuk dojki (na šest meseci), kao i na mamografiju (od četrdesete godine na svakih 18 meseci). Rokovi za redovne preglede su se smanjili jer obolelih, naročito mladih žena, sve je više!

Posle skoro šest sati na operacionom stolu i nimalo jednostavnog zahvata, sve je, hvala Bogu, prošlo dobro. Danima pre operacije bila sam u agoniji, plašeći se da je karcinom maligan, brinući i neprestano razmišljajući o deci i svima onima koje, kada legnem na operacioni sto, ostavljam iza sebe… Hrabra sam, maltene neustrašiva, nikada se nisam predala…

Ali kada su ti životni konci istrgnuti iz ruku i nemaš kontrolu, u momentu se osetiš bespomoćno i slabo. Nema ništa gore i strašnije od toga. Zato, ako češće uradimo makar malo za nas same, to je mnogo!

Ne zamerite na ovom postu jednom emotivcu i nepopravljivom optimisti, ali morala sam da pokušam da dignem svest sličnima sebi, pa neka me makar jedna dama danas posluša, biće to prava stvar.

Nastavi čitanje
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top