Osvežite svoj orman u zimskoj sezoni

pixabay.com

Moda

Osvežite svoj orman u zimskoj sezoni

Kada se spomene osveženje, svi odmah pomislimo na sunčane i tople prolećne i letnje sezone. Proleće i leto su postali periodi kada izbacujemo staru odeću koju više ne nosimo i zamenjujemo je novim i modernim komadima.

Međutim, proleće i leto nisu jedini period kada se možete ponoviti i uneti dašak svežine u svoj svakodnevni stil. U nastavku teksta pročitajte na koje sve načine možete osvežiti svoj garderober u zimskoj sezoni.

Par novih komada odeće je sasvim dovoljno

Kako biste osvežili svoj stil i ponovili se određenim komadima odeće, to ne mora biti čitav arsenal novih pantalona, haljina, suknji, bluza ili košulja. Par novih komada je sasvim dovoljno, a birajte ih prema odeći koju već posedujete kako biste smisleno mogli da ih kombinujete.

Na primer, možete se odlučiti za nekoliko para novih pantalona zanimljive boje ili neobičnog dezena, koji će razbiti monotoniju jednobojnih džempera neutralnih boja.

Na sreću, danas nam je dostupan veliki izbor pantalona za žene i drugih odevnih komada, kako u fizičkim prodavnicama, tako i online. Posetite neku online radnju iz udobnosti svog doma i odlučite se za nekoliko zanimljivih komada koji će osvežiti vaš stil u samo nekoliko klikova!

Unesite vedrinu u tmurne dane pomoću interesantnih boja

Postoji li bolji način da razvedrite tmurnu atmosferu zimskih dana nego jarkim i radosnim bojama?

Iako su u svetu mode jarke boje i razigrani printovi obično rezervisani za prolećne i letnje dane, to ne znači da su za jesenju i zimsku sezonu rezervisane samo neutralne boje. Ovi periodi zaista jesu tmurni, ali to ne znači da vi ne možete da unesete neke novine u sopstveni stil i odigrate ulogu sunca koje svi toliko žarko priželjkujemo.

Čak i na polju mode čovek je navikao da se upravlja prema prirodi, pa po uzoru na prirodu bira i boje koje će dominirati u određenoj sezoni. Dok jesen ima par svojih smelih nijansi kao što su crvena, narandžasta i žuta, čini nam se da ih zima nije dobila.

Kako zima nema svoje jarke boje, već se tokom ovog perioda obično odlučujemo za neutralne nijanse poput bele, bež i sive, na vama je da odaberete koja će boja dominirati vašim stilom ove sezone.

Možete se odlučiti za crvenu ili zelenu koje obično najviše povezujemo sa praznicima, ali i bilo koju drugu. Kraljevsko plava i ljubičasta boja biće odlične ukoliko želite malo mistike. Odaberite žutu kojom ćete ličiti na sunce, ili se odlučite za neku od boja koje tradicionalno pripadaju drugom godišnjem dobu, i zaintrigirani pogledi i okretanje za vama neće izostati.

Takođe, dezen osvežava jednako kao i boja, zato vam toplo preporučujemo da se osim za jarke boje koje su netipične zimskoj sezoni odlučite i za neobične i smele dezene.

Kaput i čizme kao glavni aduti zimskog perioda

Kada pomislite na eleganciju, verovatno vam prvo na pamet pada kaput. Kaputi su oduvek predstavljali odraz otmenosti, kako među muškarcima, tako i među ženama.

Kao i svake sezone, kaputi su i ove neizostavan komad ukoliko na ulicama svog grada želite da ostavite utisak elegancije. Međutim, ukoliko želite da se ove zime istaknete u moru ljudi, preporučujemo vam da se odlučite za kaput nešto drugačijeg kroja, dezena, pa čak i materijala. Na primer, tvid jakne nikada ne izlaze iz mode.

One dame koje su poklonice sportske mode i čiji je stil ipak dosta ležerniji od kaputa, na raspolaganju imaju jakne koje već nekoliko godina unazad osvajaju naše ulice. U pitanju su oversized štepane zimske jakne koje se podjednako viđaju i u dugim i u kratkim varijantama. Posebno ove sezone pojavile su se i zimske jakne jarkih i metalik boja.

Ostavite lični pečat uz pomoć aksesoara

Aksesoari su oduvek bili moćni činioci stila. Iako na prvi pogled deluju kao sitnice, to su sitnice koje mogu da naprave veliku razliku.

Pažljivim odabirom aksesoara stvarate svoj lični stil, koji će vas razlikovati od drugih. Od kape, šala i rukavica, pa sve do nakita – uz pomoć aksesoara možete uneti zanimljive promene u svoj zimski stil.

Unesite vedrinu u zimske dane tako što ćete odabrati kapu ili šal vedre i tople boje poput narandžaste, žute, pa čak i pink. Takođe se možete odlučiti za neki neobičan kaiš ili pojas koji ćete vezati oko svoje džemper haljine i koji će istaći vaš struk. Kaiševe i pojaseve možete vezivati čak i oko kaputa ili jakne.

Što se nakita tiče, možete odabrati klasične zimske dezene ili neke ekstravagantne komade. Takođe se možete odllučiti i za neki komad koji bi se inače smatrao klasično letnjim, jer kontrast je uvek u modi.

Uz pomoć ovih trikova na lak način možete osvežiti svoj zimski stil i uneti zanimljive promene u njega. Poslušajte bar neki od naših saveta i možete biti sigurni da će vaš stil ove zime biti moderan i primećen.

Izvor: Zenskikutak/D.A.

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Moda

Popularno

To Top