SAVETI RAMBA AMADEUSA ZA 2022. GODINU

Printscreen

Lifestyle

SAVETI RAMBA AMADEUSA ZA 2022. GODINU

Još se sećamo 15 saveta za dobro raspoloženje od Ramba Amadeusa još iz 2020. godine. A sada je Kilo i Eko Tzar napravio novu pometnju sa 6 novih saveta za 2022. godinu

Svetski Mega Car Rambo Amadeus ovog puta malo kasni sa poslanicom ali ima i novo ime – Kilo i Eko Tzar. Poslušajte ove savete, stvarno su carski:

„Dragi Prijatelji, Pratioci, Suvremenici, Supatnici, Ljudi! Kasnim malo s ovom poslanicom, jer već 15 dana mislim što bih napisao, da bude istinito, ali i konstruktivno istovremeno. Godina 2021. odguslala je svoje, nije bila laka, mnogima kobna, korona je palila, žarila, kosila, odnijela sa sobom mnoge drage ljude, pobrkala nam lončiće, poslove, planove.

Nadajmo se da su joj ovo sada posljednji trzaji, budite oprezni još malo, nemojte primiti gol u posljednjim sekundama igre!

Međutim, nije pandemija korone najveća opasnost koja se nadvila nad svijet“ – započeo je priču na svom fejsbuku poznati muzičar.

„Pandemija paušalnih, površnih, odokativnih, lažnih informacija, već neko vrijeme anesteziraju naš zdrav razum tako da više ne možemo odrediti šta je istina, šta laž, šta je dobro, šta je korisno, šta štetno, ko je dobar, ko loš, ko je ličnost za poštovanje, a ko bitanga koja zaslužuje samo prezir i ignoriranje.

Kada na tu ‘infodemiju’ dodamo tsunami idiotizama koji nas preplavljuje s društvenih mreža, kombiniovan bojnim otrovom koji bljuju šund mediji, za posledicu imamo da ljudi danas uglavnom misle da je čitav svijet pokvaren, loš, zao, pa i ako se pojavi neko ko svojom čistoćom na tren zasvijetli u toj tmuši, brzo bude uvaljan u medijsko blato, da bi se uklopio u generalnu sliku“, smatra Rambo.

Preporučio je svima filmove Idiocracy i Dont Look up, a onda je dao šest saveta po kojima će se i on voditi kako bi 2022. bila zdravija i pametnija.

1. Nastavljam sa već stečenom navikom da jutro počinjem sa toplom limunadom i razgibavanjem. To već radim nekoliko godina, ispostavilo se blagotvornim, ali sad ću produžiti vrijeme razgibavanja, svaki sekund je dragocjen.

2. Zatim sleduje kafa, koju ću sigurno da pijem na miru, bez telefona, tableta, kompa, imam pravo pola sata da provedem sa samim sobom u miru, da bez stresa “postignem radnu temperaturu”.

3. Telefon i internet neću da palim dok ne obavim sve što sam planirao da uradim u “offline mode” tog dana. Uglavnom mi se dogadja da čim udjem u “online mode ”, od silnih informacija zaboravim šta sam htio, šta sam planirao i želio taj dan, postanem kanta za deponovanje neželjenih informacija. „Airplane mode“, što duže u komadu , to bolje.

4. Odabraću svakog dana nekog od svojih dragih prijatelja čije mišljenje cijenim, da ga pitam za neki savjet , neko mišljenje, ako ne mogu da se vidim s njim, porazgovaraćemo telefonom, jer sam primjetio da od silnih djank informcija koje nekontrolisano usisam u sebe – pomislim da sam najpamentiji. A zapravo sam od tog smeća sve gluplji i usamljeniji. Pitati prijatelja za savjet, prava je terapija.

Ovo besomučno slanje i primanje mimova, viceva, gifova, karikatura. štoseva raznih vrsta banalizovali su nam komunikciju. Uvešću razgovore preko fiksnog telefona . Nekako fiksni telefon djeluje ritualnije, ozbiljnije, svečanije, pa će valjda i komunikacija biti suvislija.

5. Šetnja. Bar 45 minuta dnevno. Šetnja nije gubljenje vremena , nego dobijanje vremena. Vrijeme kad šetate., kad nigdje ne žurite, nego prosto šetate bez cilja je naše vrijeme. Svo ostalo vrijeme mi negdje idemo jer moramo, i to vrijeme nije naše.

6. Uvodim tri posebne liste- agende.

Svi imamo podsjetnike šta treba da radimo, ali primjetio sam da su potrebne tri odvojene, da se ne bi pravio haos u glavi, da se zbog gluposti koje su hitne ne zaboravljaju važne stvari , koje nisu tako hitne, a veoma su važne.

Dakle, Jedna lista je popis stvari koje moram da obavlm hitno, u nekom roku.

Plaćanje računa, registracija auta popravke, sastanci, rasporedi, dead lineovi svih vrsta.

Druga lista su aktivnosti koje su veoma važne a nisu hitne,

Da provodim više vremena sa djecom i prijateljima u čistoj dokolici, dokolica je divna, plemenita, okrepljujuća. U dokolici se radjaju ideje. Da više vremena provodim napolju , radeći fizički. Da redovnije obilazim zubara, okulistu, ortopeda, psihoterapeuta, prodavnicu zdrave hrane. Briga o samom sebi, dok je čovjek zdrav, nikada ne djeluje tako hitno, a zapravo bi trebalo da bude hitnije od plaćanja računa , popravke zidnog sata ili krečenja kupatila. Preventiva je ipak najbolja medicina.

Svakako i da se malo više društvenopolitički angažujem, potrebno je i pristojno je.

Treća i najvažnija je lista mojih velikih želja, prosto, zamisliću da imam čarobni štapić, i napisati koje su to moje želje za ovu godinu, za koje mogu da povjerujem da sretnim spletom okolnosti mogu da mi se ostvare.

Evo nekih – koje same po sebi ne bi trebale da budu nikakve tajne, pa i njih dijelim sa vama.

Da dobijem porudžbinu da uradim muziku za Balet ili Operu, bio bi mi veliki ćeif.

Da počnem da radim na svom dugometražnom filmu.

Da ostvarim strateško partnerstvo sa nekim predstavnikom čistih, održivih tehnologija. Njima treba reklama i brendiranje, meni treba stabilan izvor finansija za moje projekte i ideje, a planeti treba brža implementacija čistih tehnologija, naročito u oblasti energetike.

Win Win Win!

Da opet mogu normalno da putujem, narod da može slobodno da se okuplja, pa da opet počnem s koncertima, da me pusta želja mine, prilično mi nedostaju.

Ako imate samo jednu želju, možda se ne ostvari, ali ako ih imate 200 , povećavate šansu da se neke od njih ostvare, to je matematika, nije nikakva magija.

Na kraju , Vama želim ono što vjerujem da želite i sami – želim vam zdravlje, pamet, snagu i živce da uspješno upravljate svojim životima i svojim željama.

A želim nam svima malo riješenosti da sredinu u kojoj živimo učinimo zdravijom, prijatelje koji nas okružuju srećnijima, a društvo organizovanijim, efikasnijim, pravednijim i prije svega – pristojnijim.

Imamo ogromnu odgovornost prema potomcima, prema generacijama koje tek dolaze.

Sretna vam, zdrava i pametna nova 2022 Godina!“

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top