Nikad BRUTALNIJI tekst Vedrane Rudan!

Printscreen/Instagram

Poznati

Nikad BRUTALNIJI tekst Vedrane Rudan!

Za zapadnjake je Đoković divljak kome treba pokazati šta je demokratija. Lopini i silovatelju ništa ne treba ni pokazati ni dokazati. Oni vrlo dobro znaju da između njihove demokracije i fašizma razlike nema – piše Rudan

Hrvatska književnica Vedrana Rudan u svom najnovijem blogu ponovo je komentarisala slučaj Novaka Đokovića o čijem ostanku u Australiji se odlučivalo.

Ona je, između ostalog, uporedila njegov slučaj sa još jednim koji puni novinske natpise ovih dana: optužbe za seksualno zlostavljanje sa kojima se suočava britanski princ Endrju.

Kako je navela, Đoković je „divlji Balkanac“ i zbog toga sada ispašta, a „civilizovani kriminalci“ imaju sve privilegije ovoga sveta.

„Ne znam što se, dok ovo pišem, dešava Đokoviću u leglu demokratije. Je li u pritvoru, zatvoru, obešen, pušten, oteran, popljuvan ili samo s lisicama na rukama ubačen u avion?

Zašto sam na strani Đokovića iako sam luda vakserka? Ne razumem se u tenis, moja jedina veza s tenisom je Nikola Pilić, naš dragi dugogodišnji kućni prijatelj. Ali Nikola, Niki Pilić je uvek bio nešto više od tenisa. Ja odmerenijeg, poštenijeg, plemenitijeg i časnijeg čoveka u životu videla nisam. Danas mi je rekao: „Dali su mu vizu, oduzeli su mu vizu. Tretiraju ga kao kriminalca. Sve je to politička farsa.“

Šta meni smeta u ovoj priči?

Najpre činjenice. Je li se Đoković vakcinisao dva puta? Nije. Je li Komonvelt Australije insistirao da niko u to leglo demokratije ne sme kročiti nogom ako nije dva puta vakcinisan „određenim cepivom“? Jest. Je li Australija sama sebi skočila u usta i pustila Đokovića u krilo svoje iako nije poštovao ono u što se Komonvelt zaklinje otkako su nam Kinezi ili dragi bog uvalili koronu? Jest.

Je li isti Komonvelt progledao kroz prste Nadalu iako ni on nije poštovao zadana pravila? Jest. Ko o tome govori? Nije to isto? Ista je to priča. Radi se o principu. Kad neka zemlja sebe drži leglom demokratije onda ni Nadal ne bi smeo biti izuzetak ma koliko ne bio „Balkanac“.

Zašto naglašavam da se Australija zove Komonvelt Australije? Važno je. Šefica toga nečega što trenutno urla o demokratiji i poštovanju zakona je Elizabeta Druga. Ta gospođa, neki je nazivaju najmoćnijom ženom na svetu, ima sina Endrjua koji je već jako dugo najpoznatiji svetski silovatelj maloletnica.

Jesu li se ikad šefovi Australije oglasili na tu temu? Princ Endrju, umesto da svoje dane provodi na robiji u tamnici sa sebi sličnima, sedi u dvorcu i čeka Australijan open. Ludi engleski premijer Džonson nedavno je svoj brlog uredio lovom koju mu je poklonio tamošnji tajkun. Pitanje svih pitanja glasi, da li se Džonson ponaša poput „Balkanca“ ili se mi „Balkanci“, kad smo najgori, ponašamo poput Džonsona?

Mislite da ova dvojica propalica nemaju nikakve veze s Đokovićem? Imaju, imaju. Za zapadnjake je Đoković divljak kome treba pokazati šta je demokratija. Lopini i silovatelju ništa ne treba ni pokazati ni dokazati. Oni vrlo dobro znaju da između njihove demokracije i fašizma razlike nema.

Đokoviću, da si princ, silovatelj devojčica, premijer kriminalac ili premijer koji se preko leša sportista bori za novi mandat svi bi ti putovi bili otvoreni, sve bi ti vize bile valjane. Ovako…Ovako si samo simbol onih, nisu malobrojni, koji kapiraju da se svet deli na „divlje Balkance“ i „civilizovane“ kriminalce“.

Espreso

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top