PROTOJEREJ ANDREJ: Muškarac mora da bude ispred žene, tako je Bog naredio! Žena treba da bude tiha i brine o kući!

Printscreen

Lifestyle

PROTOJEREJ ANDREJ: Muškarac mora da bude ispred žene, tako je Bog naredio! Žena treba da bude tiha i brine o kući!

Koje osobine treba da poseduje dobar suprug i kako izgleda savršen odnos u braku? Svoje viđenje je dao protojerej Andrej Tkačov i izazavao burne reakcije

Prema njegovom mišljenju, današnjim devojkama je teško da pronađu idealnig paartnera i normalnog muškarca. On govori da to što je neko vjernik, ne znači odmah da je normalan. Muškarac može biti vjernik, ali u isto vrijeme može biti lijen, može biti ženskaroš ili loša osoba.

Kao navjeći problem vidi to što devojke sa 18 godina gledaju samo kakav je muškarac fizički, sa 25 ih zanima koliko je stekao i šta ima, a kada dođu u 35-tu ne mogu da nađu normalnog muškarca za koga će se udati i sa kojim će osnovati porodicu, prenosi portal Infopult.

Otac Andrej Tkačev savetuje devojke da ako žele dobrog muža u muškarcu traže sledeće stvari:

1. Da želi decu

Ako muškarac ne želi decu i kaže da je u vezi sa vama samo zbog vas, bežite od njega. Fiziološki i mentalno normalan čovek želi decu, a normalan par nastoji da osnuje porodicu.

2. Da je vredan

Muškarac koji zna da zaradi novac i prehrani porodicu je idealan suprug. Šta vam treba više od toga? Ako muškarac u kuću unese najpotrebnije stvari, onda je dostojan supružnik.

3. Nema loše navike

Ako muškarac radi, može da zaradi za porodicu, ako želi decu, želi porodicu i nema loše navike, onda je on idealan. Pitanje vere je poslednja stvar o kojoj trebate razgovarati.

Ako muškarac kojeg ste upoznali želi djecu, voli vas, cijeni vas, spreman je preuzeti odgovornost za vas, onda ga ulovite prije nego što ga neko drugi preuzme. Ne biste trebali mnogo razmišljati i čekati da se pojavi bolja prilika.

protojerej Andrej TkačovNa pitanje kako treba da se ponaša žena u braku, otac Andrej je rekao:

Muškarac svuda treba da bude ispred. Tako je Bog naredio. Na muškarcu treba da leži osnovni teret spoljašnjeg života, dok se na ženu stavlja unutrašnji, porodični teret. Može se reći da muž miriše na vetar (on radi na spoljnim granicama), a žena na – ognjište (na njoj je briga o kući). I budući da žene ne samo da rađaju muškarce nego ih bukvalno „proizvode“, vreme je da se dobrovoljno odreknu od borbe za prvenstvo i da ga bez borbe ustupe muškarcu. Osim toga, žena je dužna (čak radi lične sreće) da na sve načine pomaže da u mužu, sinu i bratu vaspitava osobine lidera, glavu kuće, odgovornog i strpljivog čoveka. Tu elementarnu stvar razume veoma mali broj ljudi i zbog toga duša zaista boli.

Žena ne bi trebala da uči muškarca kako da živi. Ona može da uči svoju decu ili drugu ženu, ali ne i svog supruga. Ne postoji muškarac koji ne gleda druge žene. On ne samo da gleda kako ona izgleda, već i kako govori i kako se ponaša.

Svaka supruga treba da se ponaša tako da njen suprug ne poželi da bude sa drugom osim sa njom. Žena treba da bude verna, da brine o kući, voli i odgaja decu i voli svog muža.

Žena mora biti tiha, a ne glasna jer će samo tako zadržati svog muža pored sebe i samo tako on neće poželeti ni jednu drugu. Mnoge žene su danas proste, psuju i na suprugovu jednu reč one odgovore sa deset. Pored ovakvih žena muževi ne napreduju, oni padaju nisko.

Pored mudre i tihe žene, muž će postati pametniji, a pored proste, muž će postati fukara i propalica. Zato bi žene trebale biti malo pametnije. Ne vređajte svoje muževe i ne govorite im ružne stvari. Žena treba da se trudi da drži porodicu na okupu, da bude dobra, pametna, mudra i tiha.

Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top