MOLITVA KOJA TERA LOŠE MISLI

Lifestyle

MOLITVA KOJA TERA LOŠE MISLI

„Slab sam, nemoj me prezreti, Gospode, jer Tebi pribegoh zaštitiniku svome Bogu…“

Otac Tadej Vitovnički upokojio se 2003. godine, ali je njegov trag u razvoju duhovnosti srpskog naroda ostao neprocenjiv.

O ocu Tadeju ćemo verovatno imati još prilike da govorimo, mnogi ga po njegovoj krotkosti i smirenosti porede sa patrijarhom Pavlom, a oni koji su imali čast da ga poznaju govorili su i da je bio prozorljiv, odnosno, da je „video“ neke stvari koje se „običnim“ vidom ne mogu spoznati.

Tadej je imao dosta poruka za srpski narod, uostalom, napisane su i knjige o njemu, a evo jedne molitve koju je nazvao molitvom protiv negativnih misli i čije svakodnevno čitanje može da pomogne:

„Vladare Gospode Bože moj, u čijim je rukama sudba moja, zaštiti me po milosti svojoj, i ne dopusti da propadnem sa bezakonjima svojim, niti da idem za voljom tela koje pohotom vojuje protiv duha. Tvoje sam stvorenje; ne prezri delo ruku svojih, nemoj se odvratiti od mene; sažali se, a ne ponizi.

Slab sam, nemoj me prezreti, Gospode, jer Tebi pribegoh zaštitiniku svome Bogu: isceli dušu moju, jer sagreših Tebi, spasi me radi milosti Tvoje, jer sam Ti odan od mladosti svoje; neka se postide oni što traže da me odgurnu od Tebe pomoću nečistih dela, ružnih pomisli, nekorisnih sećanja; udalji od mene svaku nečistotu, svako zlo, jer si Ti jedini besmrtan, u svemu besprimerno moćan, i svima daješ silu za borbu protiv đavola i njegovih vojski.

Jer Tebi priliči svaka slava, čast i poklonjenje, Ocu i Sinu i Svetome Duhu, sada i uvek i u vekove vekova. Amin.“

Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top