DR NESTOROVIĆ RAZBIO MIT: U svetu vlada manija uzimanja suplemenata, a sve što vam je potrebno imate OVDE!(VIDEO)

Printscreen

Lepota i zdravlje

DR NESTOROVIĆ RAZBIO MIT: U svetu vlada manija uzimanja suplemenata, a sve što vam je potrebno imate OVDE!(VIDEO)

Prema dr Nestoroviću, tradicionalni i prirodni lekovi su nepravedno zapostavljeni.

Od davnina je poznato – najbolje lekove za lečenje prehlade i gripa pravi baka. Na tom meniju se mogu naći prepečeno ili karamelizovano mleko, melem od meda, limuna i belog luka, domaći sirupi… Danas smo gotovo zaboravili da za sve bolesti ima leka i u prirodi. Doktor Branimir Nestorović je za TV Prva dao recepte koji će poboljšati vaš imunitet, a sve sastojke možete da nađete u kuhinji.

Doktor Nestorović je na početku razgovora razbio jedan mit u koji smo gotovo svi verovali.

“Vitamin C postoji najviše u svežoj paprici. Višestruko ima više vitamina C paprika nego limun. Ljudi misle da sve što je kiselo sadrži vitamin C, a to je zapravo efekat kiseline”, rekao je on.

Takođe, uopšte nam nije potrebno mnogo vitamina C tokom dana.

“Nije nam potrebna ogromna količina vitamina C, to je neka zabluda koja je važila, zato što je vitamin C zaista koristan za mnoge bolesti, ali samo intravenski. To je zato što vitamin C ima neki svoj plato apsorpcije do jednog grama. Kada uzmete više od jednog grama, to se ne apsorbuje, samo se ilučuje putem mokraće, što dodatno opterećuje bubrege. Neka potrebna dnevna doza je 50 miligrama, to je, recimo, jedna jabuka dnevno”, kaže doktor.

Med nepogrešivo pomaže kod kašlja, a postoji jasan naučni razlog za to.

“Med je najbolji lek za kašalj jer su receptori za kašalj receptori za slatko. Sve što je slatko, može i karamelizovani šećer, koji izuzetno dobro deluje na sve vrste kašlja”, rekao je doktor Branimir Nestorović.

“Oko 25 odsto lekova koje imamo u prometu su biljnog porekla”, zaključio je on i istakao da je loše što se s podsmehom gleda na lečenje biljkama.

Oazaznanja

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top