MAGIČNE biljke će vam pomoći ako planirate trudnoću

pixabay.com

Lepota i zdravlje

MAGIČNE biljke će vam pomoći ako planirate trudnoću

Nismo ni svesni kakav uticaj ima ishrana na naš organizam. Čak je i Hipokrat rekao „Neka tvoja hrana bude tvoj lek, a tvoj lek neka bude tvoja hrana.“ Neredovan menstralni ciklus i problemi sa začećem su česta pojava, a ni ne znamo koliko toga možemo da promenimo pravilnom ishranom i unosom određenih namirinica.

Ono što je značajno za žene u reproduktivnom dobu jeste regulisanje ciklusa, na što prirodniji mogući način. Ove namirnice posedujemo svi u kuhinji, a ni ne znamo kakvu moć imaju.

Evo šta vam može pomoći ukoliko planirate trudnoću, a imate neredovan ciklus.

1. Đumbir

Đumbir je bez pogovora biljka koju ćete vrlo lako uvrstiti u svoje svakodnevne obroke. Ublažava bolove tokom menstrualnog ciklusa i smanjuje osećaj mučnine u trudnoći. Ima bitnu ulogu u očuvanju jajnika i ublažava stres. Najlakše ćete ga pripremiti tako što ćete ubaciti malo đumbira u ukusan čaj, a efekat je još bolji ako pijete sam čaj od đumbira.

2. Kurkuma

Kurkuma čuva vašu DNK, deluje protivzapaljenski i štiti jetru, što je jako bitno u prirodnoj regulaciji hormona. Kombinujte je s biberom i dodajte u ukusne salate koje vam mogu biti užina u toku dana.

3. Virak

On je odlično sredstvo za regulaciju menstrualnog ciklusa i hormona, kao i problema tokom menopauze, ublažava simptome predmenstrualnog sindroma. Neka čaj od virka postane vaš svakodnevni izbor, pripremićete ga tako što osušene listove i cvet prelijete vodom i sačekate da odstoji 10 minuta.

4. Kopriva

Kopriva nezasluženo je zapostavljena u poslednje vreme i jako malo je koristimo, iako je laka za pripremanje, a sadrži gvožđe, koje smanjuje neplodnost i ima uticaj na ovulaciju.

5. Beli luk

Poznato je koliko je zdrav beli luk, koji pospešuje cirkulaciju, a dobar protok krvi održava organe u top formi, uključujući jajnike i matericu. Najlakše ćete ga uneti u organizam kao dodatak jelima ili salatama.

Isprobajte neki od ovih saveta, uvek je bolje potražiti rešenje u prirodi, koja nam toliko toga nesebično nudi.

GLOSSY

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top