OD TRENUTKA KADA IZGOVORITE „DA“ PRESTAJTE DA ŽIVITE ZA SEBE

pixabay.com

Lifestyle

OD TRENUTKA KADA IZGOVORITE „DA“ PRESTAJTE DA ŽIVITE ZA SEBE

Važne lekcije koje se stiču samo iskustvom…

Održavati zdrav i stabilan brak u životu nije ni malo naivna stvar. To zahteva mudrost, predanost i borbenost.

Decenija provedena u braku sa čovekom kog zaista volim me naučila sledeće stvari: Nijedna veza neće biti tako slatka i bezbrižna kao na početku veze. Stvari će postati „čupavije“ kako dublje gazite u život. Kako starimo i rastemo zajedno u paru, stvari se menjaju, piše Pult24.info.

I ako ne pronađemo način da održimo tu iskru u životu, počinje nas savladavati sve veća i veća tama. Kako se naša veza razvija tako zajedno prolazimo kroz neke stvari, dobre i loše. Biće uvek situacija koje će nas otuđivati i zbog kojih ćemo se poželeti udaljiti od partnera.

Ali uvek moramo naći razlog i da im se približimo, bez obzira koliko to NE želeli. Budite blagi prema svom partneru čak i kada vam nije do toga. Pomilujte ga, uputite mu lepu reč. To je ono što vas spaja. Pravite kompromise svakodnevno.

Smirite svoju iritiranost. Ne dopustite da mržnja njegovih mana nadjača ljubav prema njegovim vrlinama. Poenta zajedničkog života nije da se glas od jednog partnera čuje i da se od jednog samo ispunjavaju prohtevi. Kompromis je majka zdravog odnosa.

Svako od nas ulazi u brak sa određenim očekivanjima. Neki očekuje romantiku i latice ruža, drugi očekuju podršku i stabilnost, dok neki očekuju možda neku korist, emocionalnu ili materijalnu. Ljudi se menaju sa godinama, kao i njihovi prioriteti.

Ako nam se prioriteti počnu razilaziti važno je pronaći nešto što će nas ipak i dalje spajati. A to je obično ljubav. Vraćajte se uspomenama iz prošlosti, vraćajte se onim stvarima koje su vas navele da se zaljubite u svog partnera na prvom mestu. Ako ste već u braku – živite za dvoje, a ne za sebe!

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top