KAFA SA CIMETOM — I UKUSNA I SUPERKORISNA!

pixabay.com

Lepota i zdravlje

KAFA SA CIMETOM — I UKUSNA I SUPERKORISNA!

Ukoliko je jaka kafa jedan od vaših jutarnjih rituala dodajte joj samo jednu kašičicu cimeta u prahu i dobićete instant-zdravlje u šoljici

Espreso, domaća, kakva god — kafa je napitak bez kog većina ne može da zamisli dan, a ako želite da joj poboljšate ukus i pretvorite je u zdrav napitak, obavezno je pijte uz dodatak kašičice cimeta. Evo i zašto!

Ubrzava mršavljenje

Ukoliko pokušavate da se rešite viška kilograma, naročito ako vam je na prvom mestu sagorevanje masnih naslaga u predelu stomaka, dodajte kašičicu cimeta u šolju sveže kuvane kafe. Pored toga što će vam smanjiti apetit i pomoći u regulaciji šećera u krvi, ovako pripremljena kafa ubrzava metabolizam.

Pomaže kod prehlade i gripa

Ukoliko vas grip posebno „lomi“, osećate bolove u mišićima i opštu slabost, ovaj napitak biće od pomoći.

Jača i funkcije mozga

Naučno istraživanje Univerziteta Viling u Zapadnoj Virdžiniji pokazalo je da čak i samo mirisanje cimeta utiče pozitivno na mozak, a u kombinaciji s kofeinom ovaj začin gotovo da čini čuda! Imaćete više koncentracije, obraćati više pažnje na detalje i sigurno se brzo razbuditi.

Reguliše šećer

Kao što smo već pomenuli, cimet pomaže u snižavanju glukoze u krvi, pa ako volite sladak ukus kafe imajte na umu da je cimet neuporedivo bolji izbor od šećera. Ne samo što ćete uneti manje kalorija nego deluje preventino na upale u tkivima i zglobovima, što je dokazala studija naučnika Univerziteta u Džordžiji, utiče na efikasnost insulina u organizmu, usporava skok šećera u krvi nakon obroka…

Odlično je i za srce

Kako su pokazali stručnjaci Državnog univerziteta Pensilvanije, cimet smanjuje rizik za nastanak kardiovaskularnih bolesti jer pomaže u snižavanju triglicerida koji dovode do začepljenja arterija za čak 30 odsto.

Unećete više antioksidanata

Cimet je bogat ovim superkorisnim molekulima — samo jedna kaišičica ovog začina sadrži antioksidanata koliko se može naći u 75 grama borovnica, koje spadaju u hranu poznatu upravo po andioksidativnom dejstvu.

Glossy

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top