Marina Radoš: Kako je umetnica zdrave kose nabila nogom Pinkove nadogradnje

instagram/Printscreen

Lifestyle

Marina Radoš: Kako je umetnica zdrave kose nabila nogom Pinkove nadogradnje

Na početku ovog teksta odajmo počast gospođi Konstrakti.Konstrakta, oprosti mi što nikad prije nisam čula za tebe.

Nisam toliko ja ni kriva. Tebe jednostavno nije bilo na televiziji. Umjesto tebe u prajm tajmu gledamo proizvode Pink televizije, Jovanu Jeremić, Zadrugu, prostitutke i političke kurve.

Oprosti nam, Konstrakta, ali nije te bilo ni na RTS-u. Nismo mi toliko ni krivi, cijeli Balkan postao je jedna velika Pink televizija.

Jedna velika planeta na kojoj se ide kod frizera umjesto ginekologu, kod zubara se ide tek kad zubi propadnu pa se stavljaju implantanti, a umjesto na pregled dojke ide se na pumpanje usta. Ili tih istih dojki.

Hvala ti što si došla na izbor za pjesmu Eurovizije, da svi vidimo da postojiš takva – genijalna, prelijepa, karizmatična i nadarena.

Oprosti nam, Konstrakta, što je tvoja avangarda toliko neobična običnom puku da smo te svi gledali otvorenih usta. I oprosti nam što si tek na Euroviziji dokazala da se svima može svidjeti umjetnost, samo je treba pokazati na nacionalnoj televiziji.

Finalnu noć Eurovizije, koju pratim 25 godina, provest ću navijajući za svoju srpsku susjedu. Ona nije susjeda – ona je svaka od nas, svoja i samostalna u svijetu golih guzica, napumpanih usta, grotesknih grudi i neukusne nadogradnje na uništenoj kosi.

Ona je naša sestra u svijetu gdje moramo ostati savršeno zdrave da bismo uopće preživjele. U svijetu gdje rađamo u klaonicama, u svijetu gdje je normalan porod rezerviran samo za one koje imaju bogatog muža, u svijetu gdje je epiduralna luksuz za koji treba zvati lokalnog moćnika.

Ona je naša sestra u svijetu u kojemu siguran posao imamo samo dok se ne odlučimo na potomstvo. Naša sestra u svijetu gdje ne možemo pročitati savjet kako prepoznati da s našim tijelom, duhom, dušom ili kosom nešto nije u redu nego samo čitamo kako sve to unakaziti.

Neopisivo sam sretna što je Konstrakta pobijedila cijelu planetu Pinkove estetike u kojoj žena mora pokazati golo dupe da bi netko pomislio da je lijepa. U kojoj se žena mora ulizivati muškarcima da bi netko pomislio da je pametna.

U kojoj je žena uvijek i zauvijek tu samo da bude privlačna muškarcima.

Naravno, nemam ništa protiv golih guzica. Svaka umetnica ima pravo da je pokaže. Međutim, puno je efektnije i moćnije kada žena ležerno pere ruke, sa svojom dugom zdravom kosom i licem bez ijedne vidljive korekcije, svojim duhom i inteligencijom osvaja Europu.

Novi feminizam u kojemu žena fizičkim oružjem, grudima i guzicom, pobijeđuje muškarce, mi se ne sviđa. Sviđa mi se kada žena uzme „muško“ oružje i oduva sve. Perući ruke.

Konstrakta, volim te. Od srca ti želim da se dogodine kao novinarka i umetnica vidimo na Eurosongu u Beogradu.

Lola

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top