Fotografija žene posle porođaja obišla je svet, a majkama poslala važnu poruku

PRINTSKRIN, FACEBOOK/JILL KRAUSE

Kuća i porodica

Fotografija žene posle porođaja obišla je svet, a majkama poslala važnu poruku

Sam pogled na ovu fotografiju izazvaće buru emocija svakoj ženi koja se porađala.

Majka četvoro dece pre nekoliko godina objavila je fotografiju nastalu posle porođaja, a ona se i danas šeruje po društvenim mrežama.

Džil Kraus, spisateljica i majka četvoro dece podelila je svoju fotografiju i tom prilikom napisala svoje iskustvo koje nikad neće zaboraviti, a uz to se zahvalila i medicinskom osoblju koje je ženama posle porođaja najveća podrška i pomoć.

„Nikad neću zaboraviti lica medicinskih sestara koje su me pratile do toaleta. Oni trenuci kada sam bila ranjiva, preumorna, uplašena i kada je moje dostojanstvo odavno nestalo, odnosili su se prema meni sa pažnjom i poštovanjem. Za mene je to bio trenutak ohrabrenja i potvrda da imam nekog ko će mi pomoći, čak i za ono kratko vreme u toaletu dok mi sestra objašnjava kako da stavim hladne obloge na veš. Ova fotografija me vratila u to vreme, kao da opet mogu osetiti obloge. Svaka čast ovim medicinskim sestrama“, napisala je Džil u svojoj kratkoj ispovesti.

Njena fotografija podstakla je i druge majke da napišu svoja iskustva o ovim teškim danima oporavka nakon što su na svet donele svoje naslednike.

„Nikada neću zaboraviti kako sam posle porođaja slonila lice sa grudi sestre koja mi je pomagala i ugledala njenu majicu koja je bila potpuno natopljena suzama i znojem. Rekla sam joj da mi je žao, a ona mi je odgovorila: ‘Draga, ovo je život na mojoj majici, ne bih ništa menjala! Hajde da izvadimo bebu“, rekla je jedna majka, dok je druga dodala:

„Uvek ću pamtiti sestru koja mi je pomogla da odem prvi put u kupatilo nakon porođaja. Krvarila sam i osećala sam se užasno poniženo, ali nije ni trepnula. Stalno sam se izvinjavala, a ona me uveravala da nije problem. Nikad neću zaboraviti kako mi je čistila stopala i kako sam mislila da je Bog mislio upravo na to kada je rekao da volimo svoje bližnje“, iskreno je napisala.

Yumama

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top