Narodni lek protiv kiselosti organizma i za mršavljenje!

pixabay.com

Lepota i zdravlje

Narodni lek protiv kiselosti organizma i za mršavljenje!

Narodni lekovi su veoma dobrodošli s vremena na vreme, kada želite da svoje telo ojačate i pripremite za novo godišnje doba

Sirovi med i jabukovo sirće deluju blagotvorno zbog svojih sposobnosti za odbranu od infekcija i tretiranju različitih okolnosti koji utiču na bolji kvalitet života.

Zdravstvene blagodeti od mešavine jabukovog sirćeta i meda:

Bolje zdravlje i eliminisanje bola u zglobovima (dobro za bol artritisa)
Eliminisanje kiseline i olakšanje od gorušice.
Poboljšanje digestivnog zdravlja, uključujući probleme opstipacije.
Gubitak težine
Smanjuje nivo holesterola i snižava krvni pritisak
Ublazava upalu grla
Više energije
Mladalački izgled i bolje stanje kože
Lek za loš zadah
Smanjenje upale

Zašto je ovo dobitna kombinacija?

Prednosti ovog napitka mogu se objasniti na osnovu hemijskih osobina sastojaka i interakcije sa telom. Mnogi stručnjaci veruju da postajemo bolesni kada naše telo preterano poveća kiselost (pH ispod 7).

Sirće je prirodno kiselo, ali kada se konzumira, postaje alkalno. Med, takođe, ima nisku pH, ali podiže baznost tela u momentu konzumiranja.

Ove dve supstance su savršen način da se organizam otarasi prekomerne kiselosti usled stresnog načina života i konzumiranja nezdravih namirnica i pića. Naša tela funkcionišu na najbolji i najzdraviji način kada je pH ​​vrednost tela između 7,0 i 7,4, blago alkalna.

Kako napraviti napitak od jabukovog sirćeta i meda:

1 kašičica sirovog meda i 1 kašičica jabukovog sirćeta (ako mozete da tolerišete ukus, povećati dozu na 1 veliku kašiku) 1 čaša tople vode.

Možda ćete se prvobitno boriti sa jakim ukusom u ustima, ali kada osetite blagodeti, najverovatnije ćete želeti da se držite recepta.

Kada ga piti?

Najbolje je mešavinu piti na prazan stomak, ujutro. Konzumirajte ga na oko 20-30 minuta pre jela. Budite dosledni i koristite ga svakodnevno.

Neki predlažu povećanje unosa na dva, ili čak tri puta dnevno, u zavisnosti od vaših potreba i tolerancije za ukus. Jabukovo sirće može biti u interakciji sa diureticima, laksativima i lekovima za dijabetes i bolesti srca, pa ako planirate da ga koristite svakodnevno obratite se lekaru da bi se izbegle interakcije sa lekovima koje uzimate.

Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top