Ilda Šaulić sa žalom u srcu progovorila o Šabanu Šauliću

Printscreen/Instagram

Poznati

Ilda Šaulić sa žalom u srcu progovorila o Šabanu Šauliću

Pevačica nije krila tugu kada je u razgovoru za medije otkrila da joj baš danas on fali posebno.

Pevačica Ilda Šaulić dobila je priznanje za istaknutu umetnicu, a na dodelu je došla sa suprugom Bojanom i majkom Gordanom.

Ona je za medije prokomentarisala kako se oseća:

— Ma, prelepo se osećam! Izuzetno sam počastovana, šta da vam kažem, kad sam videla kolima ima ljudi u Dvorani koje su muzičke legende, za mene je bila privilegija da uopšte danas budem ovde i dobijem ovakvo divno priznanje. Jedino što sam na kraju, naravno, i rekla, jeste da mi nedostaje moj otac, ali verujem da on sve ovo odnekud prati i nadam se da je ponosan na mene — rekla je ona za Kurir.

— Fenomenalan je osećaj, zaista, iskreno! Ovo je odgovornost za ubuduće, da se radi što više i što bolje, i biće mi drago da opravadam jedan divan status, koji je postao san svakog muzičara — dodala je Ilda.

Podsetimo da je Šaban iza sebe ostavio troje dece, IlduSanelu Mihajla, ali jedino je Ilda krenula njegovim muzičkim stopama. Iako je dobro znamo pod tim imenom, zanimljivo je da se ona, zapravo, zove drugačije, a Ilda joj je samo — nadimak!

Naime, pevačicino pravo ime glasi Ilduza.

Ime Ilduza je arapskog porekla i znači „srećna zvezda“, a varijanta je imena Jilduza. Malo je poznato da je Šabanova kćerka dobila ime po baki Ilduzi Demirović, Šabanovoj majci, koja je i sama mogla da se pohvali predivnim glasom.

– Talenat sam nasledio od majke. Mnogo je lepo pevala. Kada počne da peva, celi komšiluk je sluša. Uvek sam se pitao odakle je znala španski. Sećam se da je pevala pesmu “La pico nera”. To je predivna pesma. Otac, ona i ja se vozimo u vozu, a ona počne da peva. Kada stane na sredini furgona i počne da peva, koliko je samo bila velika. Gledam je. Kao kuća velika, stajala i pevala. Rukama je sve objašnjavala. Nikada je nisam pitao odakle ona tu pesmu zna – ispričao je Šaban Šaulić u emisiji “Iz profila” na TV “Grand” pre nekoliko godina.

Kako je tada pričao, njegova majka je nakon Drugog svetskog rata dobila orden za hrabrost jer je s 12-13 godina „previjala ranjene drugove“. Šaban je o majci Ilduzi uvek govorio s ponosom, a nije krio da je od nje nasledio talenat:

– Sećam se kako sam počeo da pevam pesme od Esme Redžepove i napravio sam “krkljanac” u kafani. Svi su mislili da Esma peva i ulazili su u kafanu kako bi je videli, a onda je usledilo razočarenje kada su ugledali mene. Govorili su: „Pa to nije Esma, to je onaj mali Ildin sin – pričao je pevač.

GLOSSY 

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top