Evo zašto se neke žene zaljubljuju u loše muškarce?

pixabay.com

Ljubav i seks

Evo zašto se neke žene zaljubljuju u loše muškarce?

Svaka veza iziskuje trud i ulaganje. Naravno, ne mislimo na materijalno, već ulaganje u vidu uloženog vremena i ljubavi. Da li znate šta je „sindrom Crvenkape“?

Mnoge veze počivaju na pogrešnim temeljima. Tačnije, sa lošom osobom.

Sigurno ste više puta videli primer dobre žene koja je udata za lošeg muškarca i verovatno ste se zapitali zbog čega one dolaze u takvu situaciju, piše 24sedam.

Žene koje su spremne da se udaju za lošeg čoveka, odnosno za čoveka koji se prema njima loše ophodi, verovatno to rade zbog psihotrauma iz prošlosti. Zapadni stručnjaci i mnogi psiholozi se u jednom slažu:

Žene koje se udaju za loše muškarce verovatno su imale traumatična iskustva u prošlosti.

Te žene ili veruju da su “same krive”, nakon što su jednom postale “žrtve” lošeg braka, i zato žele da budu bliže partneru, konstantno pokušavajući da pridobiju njegovu ljubav i poprave odnos.

Takav obrazac je uvek, na neki način, povezan sa detinjstvom.

Na primer, ako je žena u detinjstvu imala strogog oca koji je vršio pritisak na nju, tada će najverovatnije, podsvesno tražiti muža sa sličnim skupom kvaliteta, jednostavno zato što ne poznaje drugi model interakcije sa muškarcima.

Mnoge žene veruju i da problem nije u muškarcu, čak i kada očigledno jeste. One su naučile da su one uzročnik svih problema, i da nikada ništa ne znaju dobro da urade. Zbog toga sve dublje tonu u takvoj vezi.

– Mnoge žene vole loše muškarce, jer u njihovim agresivnim postupcima vide snagu i moć – objašnjava psiholog Svetlana Bojarinova.

Poznati nemački psihijatar Borvin Bandelov ovaj fenomen naziva “sindrom Crvenkape”. Prema njegovom mišljenju, ženu koja se zaljubila u lošeg muškarca sklonog agresivnim ispadima privlači njegova životinjska priroda, njegova tamna strana.

Ponekad žene traže loše muškarce kako bi nadoknadile nedostatak adrenalina u svakodnevnom životu. Ponekad žena koja svoju ljubav traži i pronađe sa lošim muškarcem nema dovoljno akcije u svakodnevnom životu i to joj nedostaje.

Bilo koji slučaj da je u pitanju, žena koja se prepoznaje u navedenim primerima bi trebalo da potraži stručnu pomoć.

24sedam.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top