USKRŠNJA PLETENICA

YouTube printscreen /Bakina kuhinja

Kuća i porodica

USKRŠNJA PLETENICA

Ukusna, mekana, penasta i jednostavna

Pripremite uskršnju pletenicu po receptu iz Bakine kuhinje.

300 ml mleka
20 gr kvasca
1 kašičica šećeraa
malo soli
30 ml maslinovog ulja
500 – 600 gr brašna
žumance za premazivanje

Priprema:

U mleko izmrviti kvasac dodati  šećer pa kad nadodje dodati brašno ulje so i testo dobro izmešati da testo bude glatko. Pokriti da odmori. Istresti  na sto pa podeliti na 5 delova pa obraditi u loptice i pokriti da odmori 10 min..

Svaku lopticu razvući oklagijom u veliki pravougaonik i premazati maslinovim uljem. Redjati jednu na drugu, zadnju ne mazati. Pokriti opoet par minuta da odmori. Razviti oklagijom u veliki praougaonik premazati uljem i preklopiti na tri dela. Iseći na 3 dugačke traker koje se listaju i u vrhu spojiti i uplesti kiku.

Svaku lopticu razvući oklagijom u veliki pravougaonik i premazati maslinovim uljem. Redjati jednu na drugu, zadnju ne mazati. Pokriti opoet par minuta da odmori. Razviti oklagijom u veliki praougaonik premazati uljem i preklopiti na tri dela. Iseći na 3 dugačke traker koje se listaju i u vrhu spojiti i uplesti kiku.
Saviti u krug tako da u sredini ostane rupa. Staviti u podmazan pleh veličine 22 cm,. Pokriti da odmara 20 minuta.

Peči na 180 stepeni C oko 45 minuta. Pokriti krpom da omekne. U sredinu stavite uskršnja jaja.

 

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top