DA LI VAS SUPRUG LAŽE? OVI ZNACI TO OTKRIVAJU!

pixabay.com

Ljubav i seks

DA LI VAS SUPRUG LAŽE? OVI ZNACI TO OTKRIVAJU!

Znakovi da suprug laže su jasni, a evo šta treba da uradite kada ga u laži uhvatite!

Otvorena i iskrena komunikacija je preduslov da par u vezi ili braku zaista održi ljubav i sreću. Poverenje je temlj svakog braka, ali ako jedna strana laže, manipuliše, skriva, ovaj temelj može biti značajno ugrožen, kao i ceo brak.

Da li živite sa lažovom? Poslednja stvar koju biste želeli da otkrijete o svom supružniku jeste da vas laže. Kada očekujete ljubav i poverenje na koje ste se zakleli, a dobijete laž, ovo iskustvo može biti jako bolno. Evo koji znakovi mogu ukazivati na to da vas partner laže:

Ako nije u stanju da vam da jasan odgovor na vaša pitanja i umesto toga vam postavlja svoje pitanje.
Ako ne može da razgovar sa vama direktno i koristi mnogo zamki i
taktika manipulacije
tokom komunikacije. Često odugovlače razgovor kako bi pronašli izgovor.
Ako primetite bilo kakve promene u njegovim govornim obrascima, to znači da pokušavaju nešto da prikriju.
Ako njegove reči nisu podržane govorom tela. Ako ste dugo u braku, onda ste upoznati sa njihovim neverbalnim znacima tokom komunikacije.
Ako odbije da vam daju pristup svom telefonu, posebno ako to nikada ranije nije bio problem.
Ako se njegove priče stalno menjaju. Ovo je čvrst dokaz da neko laže.
U slučaju da ste kod svog partnera primetili neke od sledećih znakova, šta ćete sledeće uraditi? Evo nekoliko korisnih saveta o tome kako se nositi sa supružnikom koji laže:

1. Prva stvar koju treba da uradite jeste da razmislite i otkrijete povod laži. Da li laže zato što ima nešto u njegovoj prošlosti što ga je previše sramota da podeli? Ili to radi da bi se istakao u dobrom svetlu? Postoji li neka afera koju skriva od vas? Kada vam njegov povod za laž postane jasan, onda je vreme za razgovor.

2. Ne krivite sebe – Nikada nemojte da se osećate krivim za nešto što je vaš supružnik uradio, posebno kada saznate da vas partner vara. Vi niste odgovorni za njegovu laž! Ako ne krivite sebe za ono što se dogodilo ili izbore koje je vaš partner napravio, moći ćete jasno da razmislite o tome kako da rešite situaciju.

3. Ne potiskujte svoje otkriće o laži, već se suočite sa istinom. Iako je istina ponekad bolna, sve je bolje nego da skrivate nezadovoljstvo u sebi i nastavite da živite u lažima.

4. Komunikacija je sada važnija nego ikada. Neka vaš supružnik zna da ste povređeni zbog laži. Ne svađajte se, već pokušajte da rešite situaciju smirneo. Pobedite toksičnost tako što ćete to zajedno rešiti. Ukoliko ne rešite ove probleme, vaš supružnik će nastaviti da laže i to će stvoriti otrovan ciklus u vašoj vezi. Zahtevajte od njega istinu i ukažite na teškoću stiuacije.

5. Procenite koliko je to uticalo na vaš brak – Pošto je laž otkrivena, vreme je da procenite kako na vaš brak utiče laž vašeg supružnika. Morate da razmislite o nekoliko važnih pitanja koja će vam pomoći da odlučite kako ćete, i da li ćete, nastaviti u svom braku. Evo nekoliko pitanja koja treba da postavite:

Da li još uvek volite svog supružnika?

Možete li mu ponovo verovati?

Da li je promenio svoje ponašanje otkako ste otkrili laž?

Mislite li da će opet lagati?

Da li ste spremni da nastavite dalje bez vraćanja na ovo?

6. Ukoliko sami ne možete da pronađete odgovore, zbunjeni ste, u dilemi, potražite stručnu pomoć! Traženje saveta je dobar prvi korak da biste izašli na kraj sa ovim izazovom. Savetnik može pomoći bračnom paru da prevaziđe bol zbog izdaje i da prođe kroz vaše emocije bez osuđivanja. Savetovanje vam takođe može pomoći da procenite status vaše veze i da li je vredno daljeg truda – da li je to ono što oboje želite. U prisustvu savetnika imate neutralnu zonu u kojoj možete objektivno razgovarati o problemima.

Izvor: Sensa

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top