KLJUČNE REČI ZA USPEŠAN BRAK

Ljubav i seks

KLJUČNE REČI ZA USPEŠAN BRAK

U fimu „Frida“ slikarka razgovara sa svojim ocem Guillermom o ljubavi. U jednom ga trenutku pita: „Šta misliš šta je najvažnije za dobar brak?“ Njegov odgovor vredi zapamtiti, posebno nakon prepirki.

Odgovor njenog oca je veoma iznenadio! Ali, kada bolje razmislite, zaista su njegove reči mnogo bitne za dobar bračni život!

Frida je na svoje pitanje dobila vrlo jednostavan odgovor – kratko pamćenje!

Odnosi nisu laki – i ne bi trebali biti. Stalno se događaju svađe, nesporazumi i nesuglasice. I to je normalno; i dobro; i nužno. Dvoje čudnih ljudi međusobno se upoznaju i uče živeti zajedno – pa će, naravno, na tom putu biti trenutaka trenja.

U svakoj zdravoj vezi svađa je prilika za poboljšanje veze. Gledajući unazad, svako pojedinačno neslaganje dovodilo je do dubljeg razumevanja nas samih, jedno drugoga i partnerstva.

Ali postoji nešto što je važnije od same borbe: post-borba. Neko se zaista loše nosi sa svađama. Treba vremena da krene dalje i pusti to. Glavni problem -pamćenje svake svađe i detalja.

Kratko pamćenje neophodno za održavanje veze. Svađe se događaju, ali to nije glavno pitanje. Mentalno držanje za nesuglasice ono je što zaista šteti vezi. Prelazak sa onoga što je pokrenulo borbu postavlja temelje za saosećanje, ljubaznost i opraštanje.

Lako je osetiti bes ili krivicu, ali nije ih lako zameniti osećajima koji se temelje na ljubavi. Sledeći put kad se budete svađali sa partnerom, setite se što je Guillermo Kahlo rekao o tome. Imajte na umu da je kratko pamćenje ponekad važnije od toga da budete u pravu!

Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

To Top