7 RAZLOGA ZAŠTO ĆE LETO 2022. BITI ČAROBNO I DONETI NAJVIŠE SREĆE DO SADA

pixabay.com

Lifestyle

7 RAZLOGA ZAŠTO ĆE LETO 2022. BITI ČAROBNO I DONETI NAJVIŠE SREĆE DO SADA

Kako da ovog leta imate više sreće u životu – ovih 7 stvari mogu učiniti da vam sve krene nabolje!

Jedna od glavnih preduslova da leto 2022. godine donese dobre dane i bude čarobno jeste samorazvoj. Kada se posvetite sebi, svom u unutrašnjem biću, zalečite neke stare rane i otvorite kapiju srca za nova iskustva – čeka vas život o kojem ste maštali. Leto je idealan period za rad na sebi, a evo kojih 7 stvari će učiniti da ovo leto bude nezaboravno i da vi postanete najbolja vetzija sebe:

1. Činite dobra dela – Kada učinite nešto dobro, takva vam se energija i vraća. Ovog leta pokušajte da volontirate, pomognete starijoj osobi iz komšiluka, držite časove deci… Učinite dobra dela, plakšajte drugima – ovo će smanjiti stres, učiniti da dobijete dodatni osećaj svrhe i da povećate emocionalno blagostanje.

2. Odredite prioritete – Da biste odredili prioritete (učenje, porodica i odnosi), napravite listu najvažnijih zadataka koje treba obaviti. Zatim navedite ove zadatke po redosledu važnosti (za ovo možete koristiti olovke raznih boja, crtati, lepiti sličice…). Ne zaboravite da zabeležite i realne rokove.

3. Naučite da kažete ne svojim prijateljima – Reći ne prijatelju može biti teško, ali to vas ne čini lošim prijateljima. U svakom odnosu je važno postaviti lične granice, to će osigurati vaše prijateljstvo i povećati poštovanje.

4. Volite sebe – Istina je da ne možete pšreko noći tzavoleti sebe, ali to se vežba. Ljubav prema sebi je izuzetno važna, podiže samopouzdanje, pojačava optimizam, čini da buidete zadovoljniji i srećniji. Takođe, ne možete voleti druge, niti zahtevati ljubav od njih, ako pre toga niste uspostavili zdraviu ljubav prema sebi.

5. Prestanite da brinete šta će drugi ljudi reći – Vi ste kreator svog života, vaše odluke se manifestuju u stvarnost, samo vi možete birati kako ćete živeti. to je stvar slobode, zato se ne mojte obazirati šta će drugi reći. Ako nastavite da ispunjavate tuđa očekivanja, nikada nećete imati život kakav želite i ostvariti svoje snove.

6. Biljke zrače isceljujućom energijom – Predlažemo vam da ovog leta u svoj dom unesete zelene biljke. Osim što čiste vazduh u domu, one deluju umirujuće, a i nega o njima predstavlja void meditacije.

7. Naučite da uživate u samoći – Udoban osećaj u sopstvenom društvu može vam dati vreme i slobodu da zaista istražite svoje slabosti i talente. To je način da isprobate nove stvari, otkrivate istinu o sebi, steknete znanje, pa čak i uvežbate i steknete neke nove, pozitivnije misaone obrasce.

Izvor: Sensa

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top