Fotografija dece Kejt i Vilijama postala GLAVNA TEMA JUBILEJA!

pixabay.com

Poznati

Fotografija dece Kejt i Vilijama postala GLAVNA TEMA JUBILEJA!

U Londonu je održana ceremonija „The Triumpf of colour“ kojom je počela centralna proslava Platinastog jubileja kraljice Elizabete II. Bilo je mnogo uzbudljivih momenata i fotografija koje su im svedočile, ali jedna se posebno izdvojila.

Glavni akteri najviralnije fotografije na društvenim mrežama su, ni manje, ni više, nego praunuci Elizabete II, princeza Elizabet Šarlot Dajana i prinčevi Džordž Aleksandar Luj i Luj Artur Čarls, nasledinici Kejt i Vilijama. Grimase na njihovim licima dok su sa balkona pozdravljali građane okupljene ispred Bakingemske palate su ono što ih je dovelo u prvi plan kraljičinog 70-godišnjeg jubileja, pa su mnogi komentarisali da su ljude „gledali sa visine“.

U bukvalnom smislu – da. Stajali su na terasi velelepnog dvorca.

U metaforičkom i prenesenom značenju – zasigurno ne.

Ispod fotografije na Tviteru sa opisom „monarsi kada ugledaju (običan) narod“, aludirajući da ih posmatraju sa gađenjem uzevši u obzir izraze lica kraljevskih mališana, nanizali su brojni komentari i čak 40.000 lajkova, a mnogi šalu nisu shvatili, već su autora posta osudili zbog toga što decu stavlja u negativan kontekst.

„Nema potrebe da uključujete decu. Oni nemaju drugog izbora osim da budu tu. Uradite to sa odraslima ako uopšte morate. Užasan čovek“, „To treba da napišeš za princa Endrua“, „Od kada smo počeli da napadamo kraljevsku decu?„, bili su samo neki od komentara osude tviteraša.

Naravno da je bilo i onih koji su shvatili humor.

„Oh, vidi, seljaci“, „Šta će deca, nisu ona kriva što su rođena u palati, pa im se normalan svet gadi“, „To su naučili od mame i tate“, glasili su manjinski komentari koji su pokušali da odgovore na ironiju.

Sve u svemu, deca su bila preslatka, ali zasigurno i umorena od velikih priprema, ceremonija i neudobnih svečanih odela koja su morala da obuku, pa su njihovi izrazi lica samo odraz njihove dečje nevinosti i iskrenosti, a sigurno da im je svega bilo „preko glave“.

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top