KAKO DA NE BUDEMO ŽRTVA ŽIVOTA?

pixabay.com

Lifestyle

KAKO DA NE BUDEMO ŽRTVA ŽIVOTA?

Ako nisi zadovoljan onim što radiš idi radi nešto drugo. Ne znam zašto da ostaješ tamo gde si nezadovoljan uslovima. I tako treba postupati sa svim stvarima u životu. Loše je ako živite nezadovoljni. Ukoliko vam odelo ne stoji dobro – dajte ga nekome kome će savršeno stajati.

Ukoliko loše spavate – počnite da vodite računa o svom mentalnom stanju. Ukoliko se osećate loše – usporite. Ako vam se ne sviđa mesto gde živite – idite. Ne razmišljajte o tome da li da uradite to. Jednostavno ako vam ne prija idite.

Ukoliko ostanete to je znak da ste dobro. Budite iskreni prema sebi – dobro ste. Dobro vam je kukati. Dobro je žaliti se. Dobro je patiti. Dobro je biti žrtva. Dobro je biti saosećajan. Dobro je da vam neko pomogne i donese odluku umesto vas, piše Infopult.info.

Dobro je ništa ne raditi sa svojim životom. Mirno je. Predvidljivo. To je vaša zona komfora u kojoj se osećate sigurno i udobno. Biti nezadovoljan je postalo udobno. Razumem vas i ne krivim vas. To sve zaista ima smisla. Zona komfora, mirna luka je smisao života.

Ali da li ste ikada razmišljali o tome da li ste žrtva udobnog života? Ukoliko se ne žalite, šta ćete učiniti? Na kraju krajeva, moraćete da se žalite, moraćete da se izborite sa onim što vam se ne dopada ili što vam ne odgovara.

Ali kad se izborite i ako se izborite ikad, moraćete da izbacite one rečenice iz svog govora kao na primer „svako nosi svoj krst“ ili „teško mi je, ali se borim“. I šta ćete onda? Kako i kuda ćete dalje bez tereta na vašim leđima? Kako ćete živeti bez toga kada niste naučeni da živite tako?

Neodlučivanje je takođe odluka, zapamtite to. Ostajanje u zoni komfora iako vam se ne dopada je takođe odluka i vaš izbor. Ako napravite takav izbor, budite uz njega, priznajte to i stanite iza vaših postupaka. Naprosto uživajte u odluci koju ste vi donijeli za sebe.

Ako ste tako odlučili to je vaša stvar. U tom slučaju nema potrebe da drugim ljudima govorite kako ste nezadovoljni, kako biste radije voleli da su stvari drugačije. Naprosto, nemojte druge osuđivati na slušanje nezadovoljstva koje ste sami odabrali za sebe. Priznajte sebi da ste tamo gde ste želeli da budete. To je jedina istina.

Infopult.info

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top