DA LI VI ČESTO MISLITE – SVI ŽIVE BOLJE I IMAJU VIŠE OD MENE?

Lifestyle

DA LI VI ČESTO MISLITE – SVI ŽIVE BOLJE I IMAJU VIŠE OD MENE?

Kako da prestanete da se upoređujete sa drugima – misli da svi žive bolje od vas mogu biti toksične!

Da li se često poredite sa drugim ljudima? Da li primećujete da neko ima bolji, posao, auto ili stan? Neko ima dobar ljubavni život, a vi ste i dalje sami? Koliko često poredite svoju i tuđu zaradu?

Ovakve misli mogu biti toksične i frustrirajuće. Umesto da vas motivišu na napredak, mogu vas demotivisati, učiniti da se osećate loše, ugroziti samopouzdanje, a kod nekih izazvati i jednu od najtoksičnijih emocija – zavist.

Zapamtite, jedina osoba sa kojom treba da se poredite jeste samo vi! Ne trudite se da budete bolji od drugih, već se fokusirajte na lični razvoj i napredak – budite bolji od sebe juče, napredujte u odnosu na sebe u prošlosti.

Ljudi formiraju svoje stavove o tome da li je nešto dobro i loše na osnovu stavova njhovih komšija, prijatelja, kolega… Izaberite da živite samo svoj život i za svoje snove!

Kada vam padne na pamet misao da svi drugi žive bolji od vas, zatvorite oči i nabrojte minimum 10 stvari na kojima ste zahvalni i srećni što ih imate. Kada počnete da nabrajate, shvatićete da ih ima puno više.

Verujte u sebe, fokusirajte se na svoje biće i razvoj – onda će se otvoriti mnogi putevi!

Izvor: Sensa

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top