Jelena preplavljena emocijama – Ovo danas želim da podelim sa vama

Printscreen/Instagram

Poznati

Jelena preplavljena emocijama – Ovo danas želim da podelim sa vama

U domu Đokovića danas je veliko slavlje. Jelena Đoković, supruga najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, danas obeležava 36. rođendan, a čestitke pristižu sa svih strana.

Ovim lepim povodom, Jelena se oglasila na društvenim mrežama, uz stihove jugoslovenske književnice Vesne Krmpotić, kojoj je rođendan bio baš na današnji dan, a koja je preminula pre četiri godine.

Na današnji dan pre 36 godina sam se rodila ja, ali i jedna divna žena koja nije više među nama – Vesna Krmpotić koja je iza sebe ostavila predivne knjige koje sa puno ljubavi, pažnje i zahvalnosti čitam. Inspirisana, nadahnuta i vođena… divna Vesna. Evo stihova koje želim danas da podelim sa vama iz njene neverovatne knjige 108×108.

‘Ništa ne trebaš činiti, naprotiv, trebaš toliko toga ne činiti.

To je tvoj najvažniji posao, tvoja najdinamičnija akcija: ne činiti toliko toga što činiš.

Tolike reči koje si izgovarala, čuće se kad zašutiš.

Zaustavi korak, zaustavi misao o koraku; zaustavi kretanje, zaustavi želju za kretanjem.

I u tišini te zaustavljenosti postani svjesna kako jako, kako odasvud putevi mijenjaju smer – više ne vode od tebe, već K tebi.’

Hvala“, glasi objava Jelene Đoković.

Jelena je, inače, prošle godine podelila sa javnošću jednu od svojih odluka, a to je da ni ona, ni njen suprug i deca, više neće gasiti svećice na rođendanskoj torti.

„Svi smo u kosovskim manastirima i crkvama palili sveće za žive i upokojene, za zdravlje i mir. Sveća je simbol nesebične žrtve, ona sagoreva sebe da bi drugima dala svetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svetlosti Boga. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo sveću na torti dok zamišljamo želju?! Zapitala sam se i poželela da makar u svom domu promenim taj običaj – poručila je Jelena nakon posete svetinjama na Kosovu 2021. godine.

Jelena Đoković je, inače, starija od Novaka godinu dana, a u braku su od 2014. godine. Iste godine dobili su sina Stefana, a tri godine kasnije i ćerku Taru.

Izvor: Lepa&Srećna

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top