Začin koji donosi ZDRAVLJE vašem organizmu

pixabay.com

Lepota i zdravlje

Začin koji donosi ZDRAVLJE vašem organizmu

Ako svakodnevno konzumirate cimet, on će doprineti stabilizaciji šećera u krvi, takođe će produžiti osećaj sitosti, ali ne samo to ubrzaće i vaš metabolizam i sve to će snažno uticati na smanjenje kilograma. Uz sve ovo, on će regulisati i vašu probavu, a takođe će rešiti i problem sa nadutosti.

Preliminarno istraživanje, koje je dokazalo sve dobrobiti cimeta, predstavljeno je početkom 2017. na konferenciji Američkog udruženja za srčane bolesti. Naučnici su tokom 12 nedelja pacovima davali dodatke u prehrani na bazi cimeta istovremeno ih hraneći visokokaloričnom hranom.

Testovi provedeni na pacovima pre i nakon završetka eksperimenta su pokazali da su oni nakon uzimanja dodataka s cimetom imali više antioksidansa u telu nego pre, piše Naj žena. Njima se smanjila ukupna kilaža, a posebno u struku, iako su sve vreme jeli tešku hranu.

Cimet je dobar i za smirivanje probave i poboljšanje rada mozga, odnosno uspećete da brže i bolje razumete građu koja vam nije poznata.

Prema istraživanju sprovedenom u Medicinskom centru Univerziteta Raš u Čikagu 2015. godine cimet povećava proizvodnju proteina koji pomažu u protoku informacija. Savetuje se takođe da u šolju sa kafom stavite prstohvat cimeta jer će odlično deloveti na vaše pamćenje.

Cimet je pun antioksidansima, pomaže kod smanjivanja nivoa šećera u krvi i može da spreči razne upale.

U jednom istraživanju sprovedenom 2010. je dokazano da voda s cimetom sadrži dovoljno antioksidanta da smanji šanse za dobijanje prekomerne težine za čak 23 odsto.

GLOSSY 

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top