Milica Kon o borbi sa rakom!

Printscreen/Instagram

Poznati

Milica Kon o borbi sa rakom!

Voditeljka Milica Kon uspešno se izborila sa rakom dojke koji je sasvim slučajno otkrila!

Voditeljka Milica Kon kancer dojke uočila je sasvim slučajno – na redovnom pregledu kod ginekologa. Gostujući u emisiji „Ako progovorim“ na televiziji K1, otkrila je detalje uspešne borbe.

Kako kaže, „sreća“ je bila što je hipohondar, pa su joj redovni pregledi lako prešli u naviku.

„Ja sam onaj dobar učenik, dakle, dva puta godišnje se ide kod ginekologa. Napipala sam nešto i hirurzi su isprva smatrali da je to masno tkivo i da mogu da ga operišem ako mi smeta“, rekla je Milica i dodala:

„Kasnijim pregledima se ustanovilo da je u pitanju kancer koji je bio u nekoj ‘kapsuli’ i narastao je dva centimentra za šest meseci“, otkrila je.

Voditeljka naglašava da joj celo iskustvo s rakom dojke nije bilo strano zato što se sa njim već suočila u svojoj porodici.

Onkološko odeljenje posećujem od svoje sedme godine zato što mi je i mama bolovala od kancera. Tu sam se zaista nagledala svega. Tvrdim da je moja mama umrla od kancera zbog količine stresa sa kojom se nosila. Nije znala da se izbori za sebe, ni na poslu, ni van njega. Mnoge žene danas obolevaju zato što ćute, trpe, nesrećne su. Sve ima svoje“, smatra voditeljka.

Kon kaže da je brine u kojoj meri mladi danas ne brinu o sebi.

„Kod mene se pojačala želja za preventivnim pregledima kada sam krenula da se družim s omladinom. Pošto sam malo slobodnog duha, pa pričam sa svima, zgranula sam se kada sam saznala da devojke pretežno ne koriste kondome, niti posećuju ginekologe. Ta brojka me je deprimirala, a već sam pomalo hipohondar, pa mi nije trebalo mnogo da mi redovne posete ginekologu pređu u naviku. Krenula sam na i psihoterapiju, tako da se držim pod kontrolom“, rekla je Milica.

Ona ističe da je imala čistu sreću što se sve brzo odvijalo i da je u roku od dve nedelje bila operisana.

„Uskoro ću raditi taj BRCA test koji pokazuje da li postoji rizik da se kancer razvije. Ako bude bilo potrebno da se uklone dojke, meni to neće biti problem. Meni je preče da živim“, naglasila je Milica.

Ona napominje da nije imala podršku najbližeg okruženja kada je objavila svoju priču na društvenim mrežama, ali dodaje i da joj je neizmerno drago što je to učinila.

„Mnoge žene su mogle da se poistovete sa mnom kao sa jednom ženom iz naroda. Žene su sebi na poslednjem mestu. Da bi bila supruga, mama, domaćica i sve ostalo što žena jeste, moraš da budeš živa, zdrava i, pre svega, dobro“, zaključila je Milica Kon.

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top