PORUKE SOFIJE LOREN KOJE SVAKO TREBA DA PROČITA

instagram/Printscreen

Lepota i zdravlje

PORUKE SOFIJE LOREN KOJE SVAKO TREBA DA PROČITA

Filmska diva, Sofija Loren, večita je inspiracija od koje možemo mnogo da naučimo. Životno iskustvo koje je stekla i samopouzdanje koje ju je uvek pratilo prava su riznica mudrosti. Evo nekoliko njenih citata o lepoti i životu.

Od devojke iz siromašne napuljske porodice do devojke čiji talenat i lepota dugo nisu bili priznati i prepoznati, Sofija Loren postala je filmska diva, modni uzor, muza, ponosna vlasnica Oskara i večita inspiracija. Nikada se nije trudila da ima savršene proporcije, stalno je isticala da bi radije pila vino i jela pastu nego nosila veličinu “s”.

Od šezdesetih godina kada je bila na vrhuncu karijere, standardi lepote umogome su se promenili, ali ne i Sofija. Iako su joj mnogi zamerali veliki nos i usta, ona je bila zadovoljna svojim izgledom, što bi bila dobra poruka za mnoge žene, a ponajviše mlade, koje su nesigurne i osećaju potrebu da se menjaju ne bi li se više dopale drugima.

-Lepota je ono kako se osećate iznutra, i odražava se u vašim očima. To nije nešto fizičko. Svaka žena može da izgleda najbolje ako se oseća dobro u svojoj koži. To nije pitanje izgleda, odeće ili šminke, već načina na koji ona blista- izjavila je svojevremeno Lorenova.

Govorila je kako moramo da budemo zadovoljni onim što jesmo i prihvatiti od života ono što nam velikodušno nudi. I što je najvažnije, da budemo zahvalni i srećni zbog toga.

Poznate su i njene izjave da ženi nije dovoljno da bude samo lepa.

-Biti lep nikada ne može da škodi, ali morate imati više. Morate da blistate, morate da budete zabavni, morate da naterate svoj mozak da radi ako ga imate. Ako možete da naučite da koristite svoj um kao što koristite i svoj puder, zaista ćete biti lepši- rekla je glumica.

Sofija je celog života bila posvećena porodici i suprugu. Od kada je postala majka, karijeru je stavila u drugi plan, a kada joj je suprug preminiuo, izjavila je da se više nikada neće udaviti jer bi bilo nemoguće voleti još jednog čoveka. Pitali su je da li se kaje za neke svoje poteze, izbore, uloge ili postupke.

– Ne kajem se. Žaljenje samo stvara bore- odgovrila je filmska diva, a ovaj mudar savet bismo svi mogli da primenimo- da manje mislimo o prošlosti i žalimo za onim što je bilo. Okrenite se budućnosti!

Izvor: Sensa

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top