DA LI STE MAGNET ZA MUŠKE POGLEDE?

pixabay.com

Ljubav i seks

DA LI STE MAGNET ZA MUŠKE POGLEDE?

Magija koja se dešava između dvoje ljudi neopisiva je rečima. U njoj učestvuju hormoni i feromoni, lični ukusi, harizma… a sve to čini da nam se neka osoba dopadne, da je vidimo kao privlačnu. Iako mnogi misle da muškarci na ženama samo žele da vide grudi, nije baš tako. Žensko telo je muškarcima privlačno u celini, podjednako ih intrigira pogled, ali i stas i glas! Ukusi su različiti, neko više voli visoke, neko niske dame, neko plavuše, a neko crnke, ali postoji nekoliko stvari koje privlače apsolutno sve! Evo koji su to atributi:

1. Kukovi

U mnogim anketama, u samom vrhu poželjnih ženskih atributa našli su se kukovi! Stoga, pre nego što se bacite na dijetu, znajte da su muškarcima ženske obline poželjnije. To ima genetsku pozadinu. Naime, još od davnina se verovalo da su žene koje imaju raskošne bokove plodnije, tj. sposobnije da imaju potomstvo i samim tim produže vrstu.

2. Duga kosa

Iako su podjednako popularne i kratke i duge frizure, sudeći prema ispitivanjima, muškarci su kao najviše seksi izdvojili dame s dugom, bujnom kosom. Psiholozi to objašnjavaju činjenicom da muškarci kratku kosu doživljavaju kao simbol muškosti.

3. Crvena boja

Bez obzira da li je u pitanju odeća, karmin ili veš, crvena boja je jedna od najdominantnijih boja, simbol strasti i ljubavi. Ova boja definitivno privlači pažnju, stoga ne čudi što su usne premazane crvenim karminom toliko privlačne!

4. Oči

Najčešći element koji muškarci smatraju privlačnim na ženi jesu njene oči. Muškarci vole žene koje imaju krupne oči, zagonetne, koje nije lako odgonetnuti.

5. Glas

Osim izgleda, muškarcima je privlačan i glas. Prema istraživanjima, muškarce najviše privlače žene sa visokim glasom.

6. Miris tela

Kao što životinje privlače jedna drugu mirisima, tako i ljudska tela luče jedinstvene feromone. Oni su različiti u zavisnosti od reproduktivnog perioda u kome se žena nalazi. Muškarci ih podsvesno prepoznaju i karakterišu kao veoma privlačne.

7. Sočne usne

Studija Univerziteta u Mančesteru pokazala je da muškarci više od pola vremena koje provedu u društvu žene gledaju u njene usne. Ispitanici su kao najprivlačnije odabrali pune, jedre usne.

Izvor: Sensa

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top