UZ OVU HRANA VAŠ PREPLANULI TEN ĆE TRAJATI DO KRAJA LETA

pixabay.com

Lepota i zdravlje

UZ OVU HRANA VAŠ PREPLANULI TEN ĆE TRAJATI DO KRAJA LETA

Pojedine namirnice vam mogu biti glavni saveznici u dobijanju preplanulog tena na prirodan način, bez solarijuma i štetenog zračenja! Naime, žuto i narančasto voće i povrće, te tamno zeleno lisnato povrće sadrže u sebi veliku količinu beta karotrena, prirodnog biljnog pigmenta, zahvaljujuči kojem ćete vrlo brzo imati preplanuli ten!

A evo koje ga namirnice imaju u izobilju!

1. Batat (Slatki krompir)

Sadrži u sebi veliku količinu beta karotena, prirodnog biljnog pigmenta, koji štiti našu kožu od UV zračenja, a sa druge strane i pospešuje njeno tamnjenje usled sunčanja.

2. Šargarepa

Šargarepa je, takođe, jedan od najboljih izbora, ako želite da potamnite kožu na prirodan način. Po količini beta karotena koji sadrže, odmah je ispod batata. Stručnjaci savetuju da je beta karoten uvek bolje uzimati na prirodan način, grickajući svežu šargarepu. to veću količinu šargarepe unesete, to ćete pre dobiti ten kakav želite. Osim što ćete imati prelep bronzani ten, jačaćete i vaš imunitet!

Najbolje da napravite sok od šargarepe:

Stavite u blender količinu iseckane šargarepe koja u njega može da stane i sipajte vodu. Sve to izblendirajte i dodajte limun-dva, kako bi napitak bio ukusniji.

3. Paradajz

Možda ne biste pomislili, ali i ovo voće pospešuje tamnjenje vaše kože na suncu. A idealan je u kombinaciji sa šargarepom. Napravite salatu i uživajte u savršenom ukusu!

4. Kelj

Konzumiranje kelja u letnjim mesecima učiniće vaš ten blistavim i bronzanim, jer je i on prebogat beta karotenom.

5. Kajsija

Kajsije su bogate prirodnim pigmentima koji im i daju tu privlačnu žućkasto-narandžastu boju. Ako ih budete jeli, ti pigmenti će se preseliti i na vašu kožu.

6. Jaja

Pomoći će vam da vaš bronzani ten što duže traje. Uz to, blagotvorna cu za ceo organizam, jer sadrže brojne vitamine poput: kalcijumom, selenom, vitaminima A, B i D. Možete da jedete dva jaja dnevno, kažu stručnjaci.

7. Spanać

Najbolji bi bilo da ka jedete sirovog. Možete ga dodati, na primer, u neku salatu. Antioksidansi i beta karoten su ključni sastojci spanaća, koji ga čine idealnim ako želite brzo da pocrnite.

Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top