Hrvatski fudbaler majci donirao jetru: Ona je meni podarila život, ja sam njen produžio

Vinkulja.hr

Poznati

Hrvatski fudbaler majci donirao jetru: Ona je meni podarila život, ja sam njen produžio

Ljubav je čudo i ukoliko je iskrena i prava nema te sile koja joj se može suprotstaviti i poraziti je u konačnom zbiru.

Svi smo svesni da postoji više različitih ljubavi, a oni koji su u životu osetili majčinsku ljubav svesni su da ta veza ostaje sa nama tokom čitavog života.

Žrtve koje su prave majke spremne da podnesu za svoju decu teško se mogu rečima opisati, ali postoje primeri gde su deca učinila za svoje majke neka herojska dela kako bi im makar delimično vratili za sve što su one za njih učinile u danima odrastanja.

Povodom ljubavi prema svim majkama ovog sveta, prenosimo vam priču sa Fejsbuk stranice Zanimljivo:

“23-godišnji hrvatski fudbaler Robert Perić-Komšić, napadač Cibalije iz Vinkovaca koja se takmiči u drugom rangu hrvatskog fudbala, uradio je nešto što bi se malo ko usudio da uradi. Poslednjih meseci u centru pažnje nije bio zbog fudbala, iako mnogi smatraju da je veoma talentovan, već zbog doniranja jetre svojoj majci.

Nakon tri neuspešne transplatacije koje je imala njegova majka, Robert je odlučio da i sam bude donor kako bi joj produžio život. Oni su zajedno otputovali u Tursku gde je operacija i obavljena, a četiri meseca nakon toga fudbaler se vratio na teren.

On je sada u trenažnom procesu sa svojim klubom i uskoro će biti spreman da zaigra fudbal. Samo nekoliko meseci nakon što je čak 70 odsto jetre donirao svojoj majci, Robert Perić-Komšić se vraća na fudbalski teren, iako lekari nisu mogli to da mu garantuju kada im je saopštio da želi da donira organ majci koja je u tom trenutku bila veoma bolesna.

‘Nisam uopšte razmišljao o tome jer sam imao jasnu misiju, da mama bude dobro. Ostalo je bilo sporedno. Brat i otac zbog stanja jetre nisu mogli da doniraju organ, a mami je vreme isticalo. Trbuh joj se punio vodom i bilo je pitanje dana. Mama mora da uzima terapiju, ali to za nju nije nikakva novost, jer je već godinama pod lekovima. Meni su svi nalazi uredni, jetra je dva meseca nakon operacija bila gotovo u celosti regenerisana. Uglavnom, bežim od neke priče o herojstvu, učinio sam ono što bi verujem učinio svako ko je odrastao u funkcionalnoj porodici. Meni je majka dala život, ja sam njoj produžio’, pojasnio je mladi fudbaler za sajt Vinkulja.hr.”

Vinkulja.hr

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

To Top