Ljubavna priča Dina Merlina

Printscreen

Poznati

Ljubavna priča Dina Merlina

Pevač Dino Merlin ima brojne hitove, a većina je imala biografsku notu, pa su i zbog toga bile tako slušane i popularne.

Pevač Dino Merlin (59) od svoje 17. godine voli samo jednu ženu – Amelu. Sa njom je u braku duže od tri decenije, imaju dvoje dece, a najzanimljivija od svega jeste njihova ljubavna priča koja je počela skrivanjem i velikom zaljubljenošću.

Ljubavna priča Merlina i njegove sadašnje supruge Amele je bila veoma komplikovana. Njegova supruga je poticala iz bogate porodice, pa su njeni roditelji bili protiv njihove veze i branili joj da se uda za njega.

Dok je Dino išao na zanat, ona je pohađala gimnaziju, pa su njeni roditelji želeli da se zabavlja sa nekim ko je na njenom nivou. Ipak, ljubav je bila jača pa su pobegli kada su imali 20 godina i ona se tajno udala za njega.

„Borili smo se, krili, ali niko nije mogao da nas rastavi. Nakon pet godina smo se tajno venčali. Bilo je to romantično venčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam gledao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću“, rekao je jednom prilikom pevač.

„Nakon venčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se kod moje majke i odmah osetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu hteli ni da čuju za nju. Ali, vreme leči sve, pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem“, prisetio se Dino.

U moru lepih trenutaka koje je proveo sa svojom porodicom, pevač je svojevremeno rekao, da nikada neće zaboraviti trenutak kada se sa prve turneje po Jugoslaviji vratio praznih džepova.

„Moja žena je stajala na vratima, sa bebom. Naida je možda imala pola godine, a supruga Amela je baš završavala arhitekturu. Tiho me je upitala: ‘Jesi li nam šta doneo? Nemam za mleko’. Ja nisam imao ni jednu jedinu marku. Nisam doneo ništa, jer nisam ništa zaradio. Bili su tu veliki troškovi. Dao bih sve da sam te noći mogao odgovoriti: ‘Da, doneo sam 100 maraka’.

Dino je više puta isticao da je Amela idealna žena za njega i velika podrška u njegovoj karijeri. Njihova ljubavna priča ga je inspirisala da napiše pesmu „Kad si rekla da me voliš“.

„Ako je iko imao sreće u životu pri odabiru partnera i životnog saputnika, onda sam to imao ja“, rekao je pre nekoliko godina pevač.

Pored supruge, Dino je ponosan i na svoju decu – ćerku Naidu i sina Hamzu. Za ćerku je oduvek isticao kako je mnogo skromna, za razliku od sina, koji je u detinjstvu imao liste narudžbina za oca kada krene na put.

“Naida je rođena kad sam počinjao karijeru i u detinjstvu je doživela sve – od nemaštine do, metaforički rečeno, „kavijara i šampanjca“. Navikla se na skroman život, pa je njen odgovor na moje pitanje šta da joj donesem iz Pariza ili Njujorka uvek bio: „Tata, hvala, imam sve, samo se što pre vrati kući“. Materijalno je ne zanima, za razliku od njenog mlađeg brata. Kad se Hamza rodio, više nismo imali nikakvih egzistencijalnih problema i navikao se na to da mu Amela i ja priuštimo šta god poželi. Kad njega pitam šta mu treba i ne čeka da završim rečenicu, već ima listu narudžbina“, rekao je jednom prilikom popularni pevač.

U jednom periodu svog života Merlin je završio ne lečenju u Nemačkoj.

Bio je na psihijatriji, sve mu se na duši skupilo i tada je napisao pesmu „Ja potpuno trezan umirem“.

I pored ovako uspešne karijere i slave, Dino je porodičan čovek koji živi povučenim životom sa suprugom, decom, a nedavno i unukom Nezirom kojeg je dobio od sina.

Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top