Ovi predmeti zadržavaju negativnu energiju u vašem domu

pixabay.com

Lifestyle

Ovi predmeti zadržavaju negativnu energiju u vašem domu

Kako da očistite kuću od loše energije – ove stvari obavezno bacite kada pospremate!

Tokom čišćenja kuće fokusirajte se da se oslobodite svih onih stvari koje privlače negativnu energiju, a to su najčešće predmeti koji vam više ne služe, ne bude u vama dobre emocije ili su slomljene i oštećene.

One negativno utiču na energiju u domu, mogu privući nesreći i blokirati napredak, uspeh i radost. Sledeći put kada budete čistili dom, obavezno izbacite iz kuće ove stvari:

1. OŠTEĆENO POSUĐE

Svi predmeti u vašoj kuhinji trebaju biti celi. Ako koristite stari oštećen servis za čaj, ali ste sakrili novi i lepi u ormar, odbijate uspeh i sreću. Ne odlažite svoj stvarni život za sutra! Koristite novi stolnjak ili novi set posuđa i uživajte u ovom životu! Ne čekajte goste kako biste uživali u stvarima koje ste sebi priuštili.

2. ODEĆA KOJA VAM SE NE DOPADA

Odeća treba da bude funkcionalna i prijatna. Ali ako su stvari postale nevoljene i samo zauzimaju prostor u ormaru, vreme je da se oprostite od njih. Ako su u dobrom stanju, odnesite ih u dobrotvorne ustanove ili ih nekome poklonite.

3. POKLONI KOJI NISU DONELI RADOST

Da, dešava se. Glupe figurice, čudni privesci za ključeve, kovčezi, slike i još mnogo toga, što nam daju naši najmiliji, često nam se ne dopada, već samo nam oduzima vitalnu energiju. Slobodno ih izbacite iz doma. Svaka stvar u kući treba da izazove unutrašnju sreću i zadovoljstvo. Težite ka tome.

4. PRAZNE BOCE I TEGLE

Domaćice ih vole čuvati za svaki slučaj. U ormaru je dozvoljeno držati nekoliko praznih tegli, što može biti korisno u svakodnevnom životu. Ali nemojte prekriti pola balkona. Prazne konzerve i flaše kradu energiju i isisavaju pozitivno – donose nešto prazno i beživotno.

5. STARE SVEĆE

Prema feng šuiju vatra sagoreva negativnu energiju u domu. Zbog toga sveće koje se pale uvek čine da se osećamo prijatno i sigurno. Ali poluizgorelu sveću treba posmatrati kao otpad koji treba reciklirati ili zameniti novim svećama.

6. POLOMLJENO OGLEDALO

Prema drevnim verovanjima, ogledalo je vrlo moćan provodnik energije. Mnogi ga smatraju „prozorom“ u drugi svet. Da li uživate u gledanju svoje razbijene slike? Malo je verovatno. Zamenite slomljeno ogledalo što pre kako biste izbegli negativnu energiju u svom domu.

Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top