ZBOG ČEGA KRALJICA ELIZABETA NOSI JARKE BOJE

Printscreen/Instagram

Poznati

ZBOG ČEGA KRALJICA ELIZABETA NOSI JARKE BOJE

Kraljica Elizabeta često nosi jarke boje, zbog čega se često nalazi na meti komentara. Ipak, postoji ozbiljan razlog zbog čega je to tako.

Poznatno je da kraljica Elizabeta ima svoje specifične i neobične rituale. Njenu svakodnevicu karakterišu veoma čudne navike.

Pored odrežene ishrane koju ima i mnogih drugih životnih protokola, veliku pažnju privlači i njeno oblačenje.

Naime, svaka kombinacija koju je kraljica Elizabeta nosila ima svoj jedinstveni broj uz koji je naznačeno u kojoj prilici je nošena. Budući da kraljica voli jarke boje i klasičan stil odevanja, kombinacije mogu biti lako pomešane, a od velikog je značaja voditi računa da se ne pojavi dva puta zaredom na nekom događaju u istom autfitu, pa čak ni u istoj boji.

Ono što je mnogima zapalo za oko jesu upravo jarke i specifične boje koje kraljica nosi.

Prilikom proslave njenog 90. rođendana 2016. godine nosila je neon zelenu boju nakon čega je izazvala lavinu komentara na društvenim mrežama.

Ipak, kraljica ima veoma dobar razlog zbog kojeg praktikuje jarke boje.

Poenta upečatljivih boja jeste u tome da kraljicu istaknu i da bude prepoznatljiva u masi, na taj način svaki njen podanik moći će da je vidi ma koliko bio udaljen od nje.

– Želi da se izdvoji i bude uočljiva, tako da ljudi mogu da kažu: “Video sam kraljicu” – ispričala je jednom prilikom Sofija, grofica od Veseksa.

Mnogi negativno komentarišu ovakav potez, ocenjujuči ga kao egocentričan, mežutim istina je nešto drugačija. Naime, iza svega stoji veoma tuža priča.

Prilikom preuzimanja vlasti, tada veoma mlada Elizabeta, zaklela se da će služiti narodu, a upućeni kažu da je tu ulogu veoma ozbiljno shvatila i da je se pridržava sve do današnjih dana, piše Istorijski zabavnik.

Noseći lako uočljive komplete kraljica simbolično poručuje svakom podaniku svoje države da je tu za njega i da on može da je vidi.

– Moraju da me vide da bi verovali u mene – rekla je Elizabeta II još kao devojka.

Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top