ZAŠTO JE MEGAN MARKL NOSILA BISERNE MINĐUŠE U VINDZORU?

Printscreen/Instagram

Poznati

ZAŠTO JE MEGAN MARKL NOSILA BISERNE MINĐUŠE U VINDZORU?

Biseri od davnina nose određenu simboliku, stoga ne čudi što je baš njih za poklon Megan Markl odabrala kraljica Elizabeta. Otrkivamo njihovo simboličko značenje, ali i svojstva!

Biseri su oduvek bili simbol prefinjene lepote, elegancije, statusa i zbog toga ih i pripadnice kraljevskih porodica često nose. Mogu biti različitih boja i veličina, a najčešći su beli, a nešto ređi crni, roze i žuti. Veruje se da ritualnošenje bisera pomaže da očistimo i vratimo auru u balans, da nas uzeme čak i kada je sve oko nas u haosu.

Biseri u kombinaciji s kristalima imaju isceljujuću i zaštitnu moć. Ako želite da ih koristite za lečenje, koristite ih sa kamenjem kao što su ametist, plavi čipkasti ahat, citrin, vilinski kvarc, zeleni kalcit, žad, opsidijan, sunčani kamen ili tigrovo gvožđe. Za zaštitu, nosite bisere sa ahatom, žadom ili malahitom.

Stari Grci su verovali da nošenje bisera na dan venčanja sprečava mladu da zaplače. Govereći o simbolici, ne možemo da ne pomenemo čuvene biserne minđuše koje je britanska kraljica Elizabetapoklonila Megan Markl. Osim gesta kojim je kraljica poželela dobrodošlicu novom čalnu porodice, ovim putem je poslala i jasnu poruku. Beli biseri simbolizuju nevinost, lepotu, iskrenost i nove početke, ali i mudrost i lojalnost. Iako je jasno govorila šta želi, britanska suverenka je često koristila simbole i da pošalje određenu poruku. Darovanjem minđuša od belih bisera, simbolički je poručila Megan da očekuje od nje lojalnost, poštovanje, iskrenost, mudre poteze i odluke. Svima je zapalo za oko da je Megan prilikom odavanje pošte preminuloj kraljici u palati, stavila upravo minđuše koje je od nje dobila na poklon. Time je i na simbolički način pokazala poštovanje i zahvalnost.

Izvor: Sensa

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top