BAKARNA BOJA KOSE JE NAJVEĆI TREND 2022. GODINE

Printscreen/Instagram

Moda

BAKARNA BOJA KOSE JE NAJVEĆI TREND 2022. GODINE

Madona je ofarbala svoju plavu kosu u bakarnu boju koja je jedna od najvećih trendova za jesen 2022. godinu

Nakon Sindi Svini, Kendal Džener i mnogih drugih poznatih žena, trendu bakarne kose, koja se istakla kao najpoželjnija nijansa kose ove jeseni, pridružila se i kraljica popa – Madona.

Ona je na svom Instagramu objavila nekoliko fotografija na kojima je možemo videti s njenom novom vatrenom bojom kose.

Madona bakarnu boju trenutno nosi stilizovanu u izrazito dugim, ravnim pramenovima i s vrlo tamnim izrastkom na korenu kose te u kombinaciji s još jednim bjuti trendom s modnih pista, izblajhanim obrvama.

Sigurni smo da će Madona i mnoge druge inspirisati na isprobavanje ove boje, braon, narandžastih i crvenih tonova i podtonova.

Iako nije sigurno ko je zapravo pokrenuo trend bakarne kose, brojne zvezde su odlučile da ga rado isprobaju, a prema stručnjacima, razlog popularnosti ove jesenje nijanse krije se u njenoj svestranosti, budući da se može prilagoditi gotovo svakom tonu kože.

Kako odabrati pravu nijansu prema tonu kože

Zavisno o bojama podtonova, bakarne nijanse mogu varirati od tamnijih crvenih do kestenjastih i svetlijih, ‘strawberry blonde’ nijansi.

Svetlije kestenjaste nijanse najbolje će pristajati bledom i vrlo svetlom tonu kože, jer sadrže i hladne i tople tonove, dok će onima s hladnim podtonovima najlepše stajati mešavina tamnijih i svetlijih bakarnih nijansi.

Žuti podtonovi u tenu najbolje će se slagati sa zlatnom bakarnom nijansom, koja će naglasiti sjaj njihove tople boje tena.

Šminka koja najbolje ide na bakarnu nijanse kose

Nekoliko boja odlično će slagati sa bakrenom nijansom kose, poput braon, tamnocrvenih i tamnoljubičastih, koralnih i ružičastih, ali kao i kod biranja nijanse kose i ovde treba pažljivo izabrati nijanse da se dobro slažu s kosom i tonom kože.

Svakako je najbolje započeti sa neutralnim tonovima i ne isprobavati nijanse na usnama i obrazima koje će imati veliki kontrast s bakarnom bojom kose. Braon i druge zemljane nijanse odličan su izbor u jesenjim i zimskim mesecima, posebno njihove tamnije varijante, dok su ljubičaste, tamnocrvene i tamnoljubičaste nijanse dobar odabir tokom cele godine.

Što se tiče senki za oči, uz bakarnu boju kose predivno će se slagati braon, bronzane i zelene nijanse, kao i senka s metalik efektom.

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Moda

Popularno

To Top