KADA IMATE VIŠE OD 50 GODINA OTVARAJU VAM SE NOVA VRATA U ŽIVOTU

pixabay.com

Lifestyle

KADA IMATE VIŠE OD 50 GODINA OTVARAJU VAM SE NOVA VRATA U ŽIVOTU

Koje dobre stvari vas očekuju kada imate više od 50 godina – 5 sjajnih prilika koje treba da iskoristite!

Kako ste se osećali kada ste napunili 50 godina? Da li ste razmišljali o mladosti i očajavali za godinama koje su prošle, ili ste bili uzbuđeni zbog avantura koje vas tek očekujue? Pedesete godine na neki način predstavljaju prekretnicu u vašem životu, ali važno je da osvestite da je to prekretnica nabolje.

Suočavanje sa krizom srednjih godina može biti izazovno i za muškarce i za žene, ali ima dobrih vesti! U periodu ove životne tranzicije možemo se osloboditi svih onih negativnosti koje smo skupljali tokom života i osloboditi prostor za nove stvari. Imamo priliku da pozitivno transformišemo sebe i svoj život.

U 50 -im godinama otvaraju nam se neka nova vrata u životu, i tu priliku treba da prihvatimo. Evo kojih 5 dobrih stvari nas očekuju i donose boljitak u život:

1. Dovoljno ste stari da znate šta radite – Sada bolje poznajete sebe, svesniji ste šta želite od života i kako to da postignete. Svesni ste šta vam odgovara, a šta ne, šta vas čini srećnim, što volite, koje su vaše prednosti, a koje mane želite da ispravite itd. Svesni ste da imate moć u svojim rukama da kreirate život kakav želite da imate i koji je u skladu sa vašom prirodom.

2. Dovoljno ste mladi da ostavrite ono što želite – Činjenica je da su današnji pedesetogodišnjaci mlađi, spremniji i zdraviji nego ikad. Ili svakako imaju sredstva i znanje da to ostvare. Dovoljno ste mladi da promenite svoj život, ako to želite.

3. Imate više vremena za sebe – Iskustvo mnogih žena pokazuje da u 50-im godinama imaju više vremena za sebe nego ikada. Mnogima su deca odrasla, neke su ostavrene u karijeri, ili sada imaju više slobode i izbora da daju otkaz i započnu svoj psoao iz snova. Mnoge žene počinju da se bave hobijima, plesom, sportom koji su želele, uče nove stvari i uvek pronalaze trenutke u kojima će udovoljiti samo sebi.

4. Imuni ste na tuđe mišljenje – Prihvatanje sebe povećava samopouzdanje, a što više samopouzdanja imate, manje ste pod uticajem mišljenja ili prosuđivanja drugih ljudi – o vama ili o onome što radite. Zato iskoristite to: Nastavite sa promenom života, onako kako želite, bez straha šta će drugi reći, misliti i da li će im se to dopasti.

5. Pravite svesnije izbore – Ovo je prednost što ste stariji i mudriji. Ne samo da bolje poznajete sebe, već imate i iskustvo. Naučili ste da verujete sebi i svom osećaju. Manje se plašite preuzimanja (proračunatih) rizika, jer znate šta možete da uradite. I svesni ste da možete da se izborite sa mnogim preprekama. Dakle, velike su šanse da će sve ovo uticati na vaše izbore kada promenite svoj život. Sada ćete birati svesnije i svrsishodnije nego kada ste bili mlađi.

Izvor: Sensa

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top